Κύριε Μητσοτάκη δώστε λύση – Παρέμβαση του iEidiseis

Κύριε Μητσοτάκη δώστε λύση - Παρέμβαση του iEidiseis

Η κατάσταση για πολλούς κλάδους και τους εργαζόμενους σε αυτούς έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η απώλεια της αγοράς των εορτών ενδέχεται να οδηγήσει σε πλήρη καταστροφή χιλιάδες επιχειρήσεις και στην ανεργία τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτούς, εκτός βεβαίως και εάν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις από την πολιτεία.
Κάθε μέρα που περνάει, περιπλέκει το πρόβλημα και βαθαίνει τις επιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός οφείλει απόψε, με την ομιλία του στη Βουλή, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε τέσσερις τουλάχιστον μείζονες τομείς:

-Να αναλάβει το κράτος να πληρώσει ολόκληρο το δώρο στους εργαζόμενους των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων, αλλιώς πολλοί επιχειρηματίες θα πρέπει να πάνε φυλακή αφού το δώρο είναι ποινικό αδίκημα. Και μάλιστα, να πληρωθεί το δώρο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου και όχι το νέο έτος, όπως προβλέπεται από το νόμο και στο σύνολο του και όχι στη βάση των 534 ευρώ για όσους βρίσκονται σε αναστολή.

Πώς θα πληρώσουν το Δώρο οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή; Με ποια έσοδα; Τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι που ζούνε με 534 ευρώ και περιμένουν το Δώρο; Πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς και τους φόρους που τρέχουν κανονικά παρά την πανδημία και την αναστολή της εργασίας;

-Να εξαγγείλει συγκεκριμένα και επαρκή μέτρα για τις επιχειρήσεις που παραμένουν με κυβερνητική απόφαση κλειστές, πρωτίστως για την εστίαση. Μεταξύ άλλων, να μην είναι επιστρεπτέα η επιστρεπτέα προκαταβολή, να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία και να προαναγγελθεί ένα είδος σεισάχθειας για το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο του κορονοϊού.

-Να δοθεί ένας μισθός επιπλέον στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

-Να ενισχυθούν πραγματικά με ένα επίδομα όσοι λαμβάνουν το κατώτερο εγγυημένο εισόδημα, τις κατώτατες συντάξεις ή είναι μακροχρόνια άνεργοι και έχουν εξαιρεθεί από τις πρόσφατες εξαγγελίες.

Οι εξαγγελίες πρέπει να γίνουν σήμερα και να είναι ενταγμένες σε ένα στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης και, στη συνέχεια, ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.

Αύριο ίσως να είναι πολύ αργά!

πηγη