Απίστευτο “άδειασμα” Σπίρτζη στον Χρυσοχοίδη! Του πήγε μια ανθοδέσμη στη Βουλή: “Κύριε υπουργέ σας έφερα λίγα λουλούδια σαν και αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ, προσβολή στο δολοφονημένο 15χρονο, Αλέξη Γρηγορόπουλο” (vid)

Με μια ανθοδέσμη εμφανίστηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. Το… μπουκέτο το… χάρισε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή όσα είδαν το φως τη δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στηλιτεύοντας έτσι την χθεσινή απαράδεκτη στάση του αστυνομικού των ΜΑΤ.

«Κύριε υπουργέ σας έφερα λίγα λουλούδια σαν και αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ πάνω σε συνάδερφο του και στη συνέχεια τα πέταξε με απαξία στον δρόμο. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στο δολοφονημένο 15χρονο, Αλέξη Γρηγορόπουλο, στον ελληνικό λαό, προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στους γονείς και τη μάνα που δεν είδε ποτέ ξανά το παιδί της», είπε και τον κάλεσε να δώσει ένα απ’ αυτά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Να δώσετε ένα λουλούδι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κρατήσετε από ένα εσείς και να δώσετε και στη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για να θυμάστε κάθε ημέρα τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν, να εφαρμόζουν με τον τρόπο που εφαρμόζουν τις εντολές σας.

Με καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικού και ατομικού δικαιώματος, με απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα, με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, με συλλήψεις ακόμη και δικηγόρων και μάλιστα των δικηγόρων που ήταν πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τραμπουκισμούς, με παρενοχλήσεις γυναικών, με ρίψεις κρότου-λάμψης μέσα σε εσωτερικό χώρο πολυκατοικίας και πολλά άλλα», τόνισε με νόημα.

πηγη