Καταγγελίες Πολάκη για την Σοφία Νικολάου: «Μίζες και απευθείας αναθέσεις»

Ο Παύλος Πολάκης, με παρέμβαση του στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης έθεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη προσωπικά προ των ευθυνών τους, σχετικά με τα έργα και τις ημέρες της Σοφίας Νικολάου, Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Όπως αποκάλυψε ο Π. Πολάκης:

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 18/11 πραγματοποίησε μέσω απευθείας ανάθεσης, προμήθεια 6.000.000 γαντιών νιτριλίου προς 8,85 ευρώ το κουτί των 100. «Μια τιμή που θα μπορούσε με βάση την ποσότητα να είναι και μικρότερη, αλλά είναι λογική» σχολίασε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «Στις 3/12, μερικές μέρες μετά η κ. Νικολάου πραγματοποιεί προμήθεια για γάντια νιτριλίου πληρώνοντας 17,5 ευρώ το κουτί των 100 γαντιών.».

«Εδώ είναι μίζα», υποστήριξε ο Π. Πολάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο skroutz αν ψάξει κανείς θα βρει τα γάντια αυτά από 8 ως 10,5€. Του μπαμπά της είναι αυτά τα λεφτά ή του Ελληνικού λαού;»

Στη συνέχει ο Π. Πολάκης σημείωσε για την κυρία Νικολάου:

  • «Έδωσε για την απεντόμωση και τη μυοκτονία των καταστημάτων κράτησης 3 φορές διαδοχικά από 145.000€ σε μια εταιρεία η οποία διοργάνωνε συνέδρια και η οποία άλλαξε το καταστατικό της στο ΓΕΜΗ λίγες μέρες πριν πάρει τη δουλειά.
  • Έδωσε 220.000€ για την απολύμανση των καταστημάτων κράτησης σε εταιρεία που φτιάχτηκε 5 μέρες πριν.
  • Πραγματοποίησε προμήθεια μασκών, 47.000 € από μια εταιρεία που πούλαγε αμορτισέρ.
  • Πραγματοποίησε προμήθεια μασκών από κάποιον κ. Μαρή, ο οποίος έχει κρεοπωλείο.
  • Πραγματοποίησε προμήθεια γαντιών και μασκών, ύψους 228.000€ από μια εταιρεία που πουλούσε έπιπλα κήπου.

Όλα αυτά η κ. Νικολάου, η οποία πήγε στην Κω μέσα στο δεκαπενταύγουστο, δέκα μέρες διακοπές, με έξοδα του Έλληνα πολίτη, προκειμένου να «ελέγξει» το εκεί σωφρονιστικό κατάστημα, με δυο υπηρεσιακά οχήματα και τέσσερεις συνοδούς ασφαλείας».

«Μετά τα σημερινά», κατέληξε ο Π. Πολάκης, «θα πρέπει η κ. Νικολάου είτε να παραιτηθεί είτε να αποπεμφθεί. Δυστυχώς, όμως, η πρώτη διδάξας, η κ. Νικολάου έχει βρει αντιγραφείς και στην κυβέρνηση, γιατί από ότι φαίνεται ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Πιερρακάκης ζήλεψαν τις μεθόδους της. Αλλά αυτή είναι η δεξιά, πάντα έτρωγε και πάντα θα τρώει και ας το καταλάβουν όσοι την ψήφισαν».  

ΠΗΓΗ