Δεν κολλάει τόσο εύκολα ο κορονοϊός στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς κατά τον Κ. Μητσοτάκη

Δεν κολλάει τόσο εύκολα ο κορονοϊός στα ΜΜΜ κατά τον Κ. Μητσοτάκη

Να κάνει το μαύρο – άσπρο, παρά τις εκκλήσεις για αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, επιχείρησε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να απολογηθεί που εννέα μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η κατάσταση στο μετρό και στα λεωφορεία του λεκανοπεδίου είναι σαν να μην έχουμε πανδημία, ισχυρίστηκε ότι δεν κολλάει τόσο ο κορονοϊός στα μέσα μεταφοράς.

Επικαλέστηκε μάλιστα «ουκ ολίγες μελέτες» που υποστηρίζουν ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στη διάδοση. Μόλις το 1,2% των clusters συνδέονται με τα μέσα σύμφωνα με μελέτη στη Γαλλία, είπε ο πρωθυπουργός.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια», αρκέστηκε να πει ενώ για τον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια λεωφορείων είπε ότι «προφανώς διαγωνισμοί που είχαν απορριφθεί από τις αρμόδιες αρχές ως παράνομοι δεν θα γίνουν επί δικών μας ημερών».

Επιτέθηκε μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον Νίκο Παππά για τον ΟΑΣΘ. «Παραλάβαμε έναν ΟΑΣΘ διαλυμένο», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης αφήνοντας υπαινιγμούς για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πατέρα του που διετέλεσε πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

«Δεν θυμαμαι να είχατε κάνει τόσες προσλήψεις» είπε ακόμα απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «αν το έργο σας ήταν τόσο επιτυχημένο φαντάζομαι ότι με κάποιο τρόπο θα το επιδεικνύατε». «Σε κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ούτε μια παράγραφος, ούτε μια πρόταση για τα ΜΜΜ και για τις Εντατικές. Δεν είχατε τίποτα να πείτε γιατί δεν κάνατε τίποτα», είπε.

Για το Πολυτεχνείο

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός μίλησε πάλι και για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΓΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ και του επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Αντιπαρέρχομαι τις σαχλαμάρες του κ. Βαρουφάκη» είπε συγκεκριμένα.
Και συνέχισε λέγοντας πως επειδή εδώ υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία «οι νόμοι ισχύουν για όλους». «Ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη ισχύει και για τον κ. Κουτσούμπα και για τον κ. Βαρουφάκη» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας έτσι την άρνησή του στο να επιτραπεί  φέτος η καθιερωμένη πορεία.

Κόντρα για τις ΜΕΘ του Σωτηρία

Ο πρωθυπουργός έδωσε συνέχεια και στη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τις πολυδιαφημισμένες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», εισάγοντας ένα δικό του «όρο» στον πολιτικό διάλογο: τον «πολακισμό»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά τόνισε ότι τα στοιχεία που έχει παραθέσει η κυβέρνηση για τις ΜΕΘ δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και έριξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη.

«Είπατε κ.Τσίπρα ότι λειτουργούν 9 ενώ εμείς ξέρουμε από την ενημέρωση που είχαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου, ότι λειτουργούν όλες. Αυτό μετέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Ο απών κ. Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε κατά του Προέδρου της Βουλής, δηλαδή κατά όλων μας, ότι είναι ψεύτης. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής οπότε θα απομακρυνθεί ο διοικητής ή ο Πολακης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε λέγοντας: «Το πρόβλημα είναι ο πολακισμός». Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόκειται  για «μείγμα ειρωνίας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, ψεμάτων, ανορθολογισμού».

«Τέτοια χαρακτηριστικά διέκρινα και στη δική σας ομιλία, το πνέυμα του εκφράστηκε μέσα από τα δικά σας λεγόμενα», είπε στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα. 

«Δεν είστε πια ο φέρελπις υποψήφιος πρωθυπουργός, είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός», συμπλήρωσε.

«Σταματήστε να παρουσιάζετε μια εικόνα της πατρίδας μας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» είπε ακολούθως και επανέλαβε ότι «ήμασταν η πρώτη χώρα που παρέλαβε rapid test αξιόπιστα», καθώς και ότι «δεν είναι σε χειρότερη μοίρα η Ελλάδα από τις άλλες χώρες, είναι περίπου στον μέσο όρο».

Κρύφτηκε πίσω από τους επιστήμονες και τις… ευθύνες των νέων στην πρωτολογία του.

πηγη