Κ.Πλεύρης:»Το Δικαστήριό σας,δεν είναι όπως με τις λεσβίες που καταδικάσατε,(η πρόεδρος μειδίασε σ’αυτό σημείο..),είναι αμιγώς ποινικό!Δεν είναι πολιτικό!Δεν δικάζεται ούτε η Δημοκρατία ούτε ο ναζισμός!»

«Ζητάμε να εξαιρεθούν όλοι, πλην της Εισαγγελέως»

Ο κ. Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου, πλην της εισαγγελέως της Εδρας: «υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ ακόμη και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων», είπε και απευθυνόμενος στην πρόεδρο του δικαστηρίου ο κ. Πλεύρης είπε:

«Όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Γράφανε ότι είστε η καλή και αδέκαστη δικαστής, αυτό δεν το αμφισβητούμε, αλλά υπάρχουν άλλοι δικαστές ανίκανοι. Οι εφημερίδες γράφουν σε σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα έχουν αναστολή. Πρόκειται για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του νόμου, κλπ. Δεν είδατε τις παρανομίες; Δεν κάνατε μια δήλωση. Το δικαστήριο είναι ποινικό όχι πολιτικό. Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός ούτε ο ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις».

«Το Δικαστήριο σας δεν είναι όπως με τις λεσβίες που καταδικάσατε, (η πρόεδρος μειδίασε σε αυτό σημείο) είναι αμιγώς ποινικό, δεν είναι πολιτικό, δε δικάζεται ούτε η Δημοκρατία ούτε ο ναζισμός. Κακώς η ΠτΔ, που είναι και δικαστής επευφήμησε την απόφαση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

Η αναφορά του δικηγόρου του Γιάννη Λαγού αφορά σε υπόθεση στην οποία η πρόεδρος Λεπενιώτη τον είχε καταδικάσει πρωτόδικα επειδή είχε αποκαλέσει ψυχανώμαλη την εντολέα που εκπροσώπησε άλλος δικηγόρος το 2011.

πηγες:Twitter #Πλευρη (vid),The Toc ..