Δίκη Χρυσής Αυγής: «Φρούριο» το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - «Φρούριο» το Εφετείο (pics)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων και η ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία κρίθηκε ομόφωνα ότι είναι εγκληματική οργάνωση – «Φρούριο» το Εφετείο – Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης στους ενόχους.

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το Εφετείο Αθηνών λίγη ώρα πριν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ανακοινώσει την κρίση του για το ζήτημα των ελαφρυντικών, που είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη φάση της διαδικασίας, καθώς από αυτά κρίνονται οι ποινές που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες.VIRAL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδικότερα, συγκέντρωση έξω από το Εφετείο κάνουν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου. Κλειστή είναι η λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ρεύμα καθόδου στο ύψος του Εφετείου.

Tο δικαστήριο θα εκδώσει απόσπασμα της απόφασής του για κάθε έναν καταδικασθέντα στον οποίο δεν χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, το οποίο θα διαβιβαστεί στις αστυνομικές αρχές ώστε να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψή του και από εκεί να τον οδηγήσουν στη φυλακή.

Ωστόσο, όπως εκτιμάται, η απόφαση επί των ποινών θα ληφθεί την Τρίτη, οπότε και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το επόμενο κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην αναστολή ή μη εκτέλεσης των επιβληθεισών ποινών.

Δηλαδή, θα αποφασιστεί ποιοι καταδικασθέντες θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι θα παραμείνουν ελεύθεροι.

Ακολούθως το δικαστήριο θα εκδώσει απόσπασμα της απόφασής του για κάθε έναν καταδικασθέντα στον οποίο δεν χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, το οποίο θα διαβιβαστεί στις αστυνομικές αρχές ώστε να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψή του και από εκεί να τον οδηγήσουν στη φυλακή.

Επίθεση Λαγού πριν την απόφαση

Ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με έξι ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής και σήμερα θα ανακοινωθούν οι ποινές.

«Είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες με μια ομάδα νομικών από οκτώ χώρες της Ευρώπης που προΐστανται μάλιστα ένας πολύ γνωστός Ιταλός εγκληματολόγος», είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:«Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια τα οποία έρπονται για να αναρριχηθούν σε κάποια αξιώματα τα οποία θέλουν. Η πρόταση ήταν καταπέλτης, είναι μία από τις σπάνιες φορές που σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η εισαγγελέας δηλώνει ότι είμαστε παντελώς αθώοι, όμως η απόφαση της έδρας είναι τελείως διαφορετική».

Για την ασυλία του: «Πριν έρθω έλεγαν ότι μιλάω από την ασφάλεια των Βρυξελλών και ότι δεν θα τολμήσω να έρθω. Έρχομαι, λένε ότι μιλάω με την ασφάλεια της έδρας. Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία ασυλία και το ξέρουν όλοι, αν γίνει άρση ασυλίας θα συλληφθώ κι εγώ. Όμως όλα αυτά που έλεγαν ότι εγώ θα φύγω και θα κρυφτώ δεν θα γίνει. Είμαι εδώ, είμαι αθώος όπως και όλοι οι υπόλοιποι και θα υποστώ τις συνέπειες».

πηγη