Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι από την Οξυά Καρδίτσας

Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι από την Οξυά Καρδίτσας [Βίντεο]

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Οξυά Καρδίτσας, μετά το πέρασμα του «Ιανού» που άφησε πίσω του τρεις νεκρούς και μια αγνοούμενη στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως έγινε γνωστό απεγκλωβίστηκαν έξι άτομα που ήταν στο μοναστήρι και μεταφέρθηκαν στο Μουζάκι. 

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-c5tojdqla741-se

Παρών στην επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς που ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε να μην μετακινηθούν όλοι οι ηλικωμένοι λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και αντ’ αυτού προκρίθηκε η μεταφορά συγγενικών τους προσώπων ώστε να μείνουν μαζί τους τις επόμενες ώρες. Επίσης, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων και ότι αύριο αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος.

EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα μεταφερθούν ακόμη τέσσερα άτομα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Αυτοψία Μητσοτάκη 

Τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αυτή την ώρα προεδρεύει σε σύσκεψη στο δημαρχείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών. Στη συνέχεια, στις 11:00, θα επισκεφθεί το Μουζάκι.

Στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 5.000 πλημμυρισμένα σπίτια και εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2, δύο ημέρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπου πάνω από 210.000 στρέμματα ήταν οι πλημμυρισμένες εκτάσεις του νομού Καρδίτσας, ενώ ένα μέρος των υδάτων είχε ήδη υποχωρήσει.

Παραμένουν τα προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ

Επανηλεκτροδοτήθηκαν οι περιοχές Πεσάδα, Αγ.Θέκλα Παλικής και Φισκάρδο και συνεχίζονται αυτή την ώρα οι εργασίες για την ηλεκτροδότηση της περιοχής της Αγ.Ευφημίας στην Κεφαλονιά, ανακοίνωσε το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ.

Στις λοιπές περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία η εικόνα έχει ως εξής:

Στη Ζάκυνθο συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης μεμονωμένων βλαβών στη Χαμηλή Τάση.

Στην Ιθάκη προχώρησαν οι εργασίες στο Βόρειο τμήμα του νησιού, όπου υπενθυμίζεται ότι παρουσιάζονται τα σοβαρότερα προβλήματα λόγω μεγάλου αριθμού δέντρων που έχει πέσει στο Δίκτυο, ενώ η περιοχή έχει επανηλεκτροδοτηθεί έως και τον οικισμό Σταυρός.

Στην Καρδίτσα συνεχίζεται πυρετωδώς το δύσκολο έργο άντλησης των υδάτων και εκκρεμεί η ηλεκτροδότηση 5 υποσταθμών στο κέντρο της πόλης, καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν καταφέρει να ηλεκτροδοτήσουν 109 υποσταθμούς.

Όπως επισημαίνει τα ενισχυμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις πληγείσες περιοχές, συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους, με στόχο να αποκατασταθούν όλες οι σημαντικές ζημιές στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας έως σήμερα το βράδυ.

πηγη