Τσίπρας: Δεν θα σας σώσει ο δεύτερος γύρος της λίστας Πέτσα

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Άγγελος Προβολισιάνος

Την προαναγγελία της νέας Πέτσινης καμπάνιας από τον πρωθυπουργό σχολίασε κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, προβλέποντας πως ο δεύτερος γύρος του ίδιου σκανδάλου δεν θα σώσει την κυβέρνηση.

«Φέρτε και δεύτερο και τρίτο γύρο της λίστας Πέτσα. Δεν θα σας σώσει…», ήταν το σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή νέας τηλεοπτικής καμπάνιας κατά της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής ειδικών για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας προκειμένου. «Γιατί μας είπατε πως όλες όλες οι αποφάσεις ανήκουν στους ειδικούς…» είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στην πληρότητα των λεωφορείων, των πλοίων αλλά και το άνοιγμα των σχολείων. «Εγώ το διαψεύδω ευθέως ότι σας έκαναν αυτές τις προτάσεις» τόνισε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη: «Φέρτε τα (τα πρακτικά)…».

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε καν στην πρόκληση του πολιτικού του αντιπάλου παρά το γεγονός ότι τριτολόγησε αμέσως μετά το πέρας της δευτερολογίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με κάθε ευκαιρία από εδώ και στο εξής, θα ζητά την κατάθεση των εν λόγω πρακτικών από την κυβέρνηση.

πηγη