Μαίνεται ο διαδικτυακός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ

Μαίνεται ο διαδικτυακός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Καλά κρατεί η ανταλλαγή φίλιων πυρών και τα συντροφικά μαχαιρώματα από αντίπαλες τάσεις μέσα στην Κουμουνδούρου, διατηρώντας τη βαριά σκιά της εσωστρέφειας πάνω από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και η πλειονότητα των στελεχών επικεντρώνουν τα βέλη τους στην κυβέρνηση, επιχειρώντας να εντείνουν την πολιτική τους πίεση για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως π.χ. η υγειονομική και η οικονομική κρίση του κορονοϊού, μια άλλη μερίδα του κομματικού δυναμικού συνεχίζει να αναλώνεται σε άγονες και επιζήμιες εσωτερικές αντιπαραθέσεις, διατηρώντας τη βαριά σκιά της εσωστρέφειας πάνω από την Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανταλλαγή φίλιων πυρών και τα συντροφικά μαχαιρώματα δεν έκαναν διακοπές ούτε αυτές τις ημέρες, αλλά εξακολουθούν να δίνουν τον τόνο για την κατάσταση εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φυσικά τροφοδοτούν τα μέσα ενημέρωσης με άφθονο υλικό…

Δύο κείμενα που αναρτήθηκαν προσφάτως στην ιστοσελίδα commonality.gr, η οποία κινείται κοντά στις θέσεις της τάσης των «53+» αναζωπύρωσαν την ένταση, αφού περιείχαν αιχμές και ονομαστικές καταγγελίες. Στο πρώτο, με τίτλο «Ας συνεννοηθούμε λοιπόν, δημοσίως», οι συντάκτες Κώστας Καλλωνιάτης, Δημήτρης Καρέλλας και Βασίλης Σκλιάς απαντούσαν στην κριτική που είχε δεχθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον Παύλο Πολάκη για τις ευθύνες εγκατάλειψης της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι λάθος να πιστεύουμε πως τη μεσαία τάξη τη χάσαμε στο παρά πέντε των εκλογών επειδή δεν μοιράσαμε περισσότερα χρήματα. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και θα το εκλάμβανε ως εξαγορά ψήφου γυρίζοντάς μας την πλάτη –όπως κι έγινε εν μέρει– θεωρώντας το προσβλητικό», υποστηρίζουν μεταξύ άλλων.

«Μήπως πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του 6%;», αναρωτήθηκε σε δικό του κείμενο στο ίδιο μέσο ο Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, προκειμένου να εξαπολύσει σφοδρά πυρά κατά βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΔΗΜΑΡ όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Θάνος Μωραΐτης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις τους (προ της προσχώρησής τους) εναντίον της Κουμουνδούρου.

Το σκηνικό του ακήρυχτου εμφυλίου συνεχίστηκε με κοινή παρέμβαση των Μάρκου Χατζησάββα, συντονιστή Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χασιάς-Φυλής και Χαράλαμπου Λυμπερά, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης & της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, στον ιστόποπο (https://anti-gnomos.blogspot.com) με τίτλο: «Ας συνεννοηθούμε λοιπόν καλύτερα… έστω και δημοσίως!» το οποίο αναδημοσίευσε ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας: «Και πόσα άλλα μπορεί να πει κανείς που τα έζησε από μέσα …..αλλά είπαμε ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ…. και στο συνέδριο θα πάρουμε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…δεν θα ανακυκλώσουμε τη ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ!!! Αρκετά και ΩΣ ΕΔΩ!!». Τα νέα επεισόδια της αντιπαράθεσης αναμένονται προσεχώς…

ΠΗΓΗ