«Να σταματήσει ο Μητσοτάκης τον επικίνδυνο κατήφορο»

«Να σταματήσει ο Μητσοτάκης τον επικίνδυνο κατήφορο»

 

Σοβαρά ερωτήματα ως προς τον χειρισμό -από την πλειοψηφία της προανακριτικής- των παράνομων ηχογραφήσεων Μιωνή, θέτει η Κουμουνδούρου. Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καλούν τον πρωθυπουργό να σταματήσει τον επικίνδυνο κατήφορο. «Θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;» αναρωτιούνται κυβερνητικοί κύκλοι για τη στάση που θα κρατήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντιπερισπασμό, μετά τη δημοσιοποίηση από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή της παράνομης ηχογραφημένης συνομιλίας με τον Νίκο Παππά, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει στα ύψη η αντιπαράθεση πλέον έχει μεταφερθεί, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, σε απολύτως κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο με το θέμα των ποσών που δόθηκαν στα ΜΜΕ να περνά σε δεύτερη μοίρα και την αξιωματική αντιπολίτευση να σηκώνει το γάντι και να απαντά σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Κρίσιμα ζητήματα

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του Νίκου Παππά που είδε τη δημοσιότητα, και για το οποίο ο ίδιος έχει δώσει τις εξηγήσεις του, «γεννιούνται μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν εν γένει τη πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας από τη δράση του αληθινού παρακράτους» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύοντας το Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές μιλούν για «συντονισμένη και σκηνοθετημένη αποδοχή και ανάδειξη από τη πλευρά της κυβέρνησης της Ν.Δ. της παράνομης υποκλοπής ιδιωτικών συνομιλιών πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμώντας πως «οδηγεί τη πολιτική ζωή του τόπου, με απόλυτη επιλογή και ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη λάσπη και στο βούρκο».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν πως η υπόθεση αυτή μας γυρνάει 30 χρόνια πίσω, «μόνο που τότε η Ν.Δ. πάλι με Μητσοτάκη αρχηγό, χρησιμοποιούσε τις κασέτες του Μαυρίκη, ενώ σήμερα χρησιμοποιεί τις κασέτες του Μιωνή».

Βαριές κουβέντες

INTIME//ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την ανάγνωση των γεγονότων και μόνο, συνάγει το συμπέρασμα ότι «ένα παρακρατικό δίκτυο λειτουργούσε ήδη από τη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη» με «παράνομες ηχογραφήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και με παράνομες παρακολουθήσεις από ιδιωτικούς μηχανισμούς εκπαιδευμένων επαγγελματιών, με ή χωρίς πτυχίο, αλλά που ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στο «παρακράτος» που συνεχίζει να δρα θυμίζοντας «φωτογραφικό υλικό που αφορούσε ένα διήμερο διακοπών του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την οικογένειά του, τον Αύγουστο του 18. Υλικό το οποίο κρατήθηκε ένα σχεδόν χρόνο στο συρτάρι του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, για να ριχθεί στη δημοσιότητα, όταν ο ίδιος έκρινε ότι θα αποφέρει το μέγιστο πολιτικό όφελος, δηλαδή εν μέσω της προεκλογικής περιόδου».

Σήμερα, «παρακολουθούμε παρόμοιο έργο» αναφέρουν οι ίδιες πηγές μιλώντας για ένα υλικό παρανόμως κτηθέν τέσσερα χρόνια πριν, που επιλέχθηκε να μένει στα συρτάρια «μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο timing για να το ρίξει στην αρένα».

Αδιάψευστος μάρτυρας άλλωστε του παραπάνω συμπεράσματος, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το γεγονός ότι το υλικό αυτό ήταν από καιρό πριν γνωστό ακόμη και σε βουλευτές της Ν.Δ. με αναφορά στις ερωτήσεις του Θ. Πλεύρη στον Ν. Παππά κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη προανακριτική επιτροπή.

Από την Κουμουνδούρου καλούν ευθέως τον πρωθυπουργό «να σταματήσει άμεσα αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο για τη δημοκρατία. Να σταματήσει να κυβερνά με μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους. Και ό,τι υλικό διαθέτει από τον νέο Μαυρίκη, κ. Μιωνή, να το δώσει τώρα στη δημοσιότητα» αλλά και να «γνωρίζει, όσο βαθιά και αν έχει αποφασίσει να κυλιστεί στο βούρκο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα».

Κύκλοι του Μαξίμου

Λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί σχόλιο κύκλων του Μαξίμου που κατηγορούσε τον Αλ. Τσίπρα και την αναφορά του στον τουρισμό και τη λέξη καραντίνα.

«Ο κ. Παππάς δεν ήταν όμως τουρίστας. Ήταν υπουργός της κυβέρνησής του και ο πιο στενός συνεργάτης του. Ας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι Έλληνες: θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;» ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Έρευνα για το usb με τη συνομιλία Μιωνή – Παππά

Οι εξελίξεις εντός και εκτός της Βουλής τρέχουν με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλη Ιωαννίδη να διατάζει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνομιλία Μιωνή – Παππά, μετά τη διαβίβαση από τη Βουλή του usb με τον επίμαχο διάλογο.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε τη δικογραφία, καλείται να τη μελετήσει και να διερευνήσει αν πρόκειται για νόμιμο ή παράνομο υλικό, καθώς και αν έχει ηχογραφηθεί στη διάρκεια δημόσιας ή ιδιωτικής συνομιλίας. Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει πάρει το επίμαχο usb που κατέθεσε στη Βουλή ο Ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας, τη συνοδευτική δήλωση, αλλά και την κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς μου ζήτησε να βοηθήσω τον Παπασταύρου

Στο μεταξύ, στη σημερινή (24/06) κατάθεση στην προανακριτική, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε αναφορά σε συνάντηση που είχε (το 2015 ή 2016), με τον Αντώνη Σαμαρά, στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τον πήρε τηλέφωνο ο κ. Σαμαράς, ενώ ήταν αναπληρωτής υπουργός, προσδιορίζοντας τη χρονική στιγμή σε κάποια καθημερινή του φθινοπώρου.

πηγη