Αυστραλία: Κυβερνοεπίθεση παρέλυσε την λειτουργία της κυβέρνησης

Αυστραλία: Κυβερνοεπίθεση παρέλυσε την λειτουργία της κυβέρνησης

 

Εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση με στόχο τη λειτουργία της κυβέρνησης των κρατικών και ιδιωτικών οργανισμών στην Αυστραλία, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε από ξένο κράτος, το οποίο ωστόσο απέφυγε να κατονομάσει.

«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν εξελιγμένο κρατικό μέλος στον κυβερνοχώρο, λόγω της κλίμακας και της φύσης της στόχευσης», ανέφερε ο Μόρισον που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κατηγορήσει την Κίνα για τη διαδικτυακή επίθεση τόσο στο κοινοβούλιο, όσο και βασικά πολιτικά κόμματα της χώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δεν υπήρξε σοβαρή απώλεια δεδομένων από αυτήν την κυβερνοεπίθεση ενώ δεν κινδύνευσαν προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο έχουν συνδέσει εδώ και καιρό διάφορες παραβιάσεις στην Αυστραλία με την Κίνα. Λένε ότι η χώρα της Ασίας είναι ένα από τα λίγα κράτη, μαζί με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, που έχουν την ικανότητα για τέτοιες επιθέσεις και δεν είναι σύμμαχοι με την Αυστραλία.

πηγη