Στήριξη ΗΠΑ – Βρετανίας στην αιγυπτιακή πρωτοβουλία για τη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι για το θέμα της κρίσης στη Λιβύη. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στη Λιβύη, μετά και την πρωτοβουλία του προέδρου Αλ Σίσι για τη Λιβύη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε τις αιγυπτιακές προσπάθειες για την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Λιβύη και για τον τερματισμό της βίας, υποστηρίζοντας την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να εκπληρωθούν και οι επιθυμίες του λαού της Λιβύης να ζήσει σε ειρήνη και σταθερότητα.

Παράλληλα, και η Βρετανία εξέφρασε τη στήριξή της στην πρωτοβουλία για τη Λιβύη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Βρετανού Ντόμινικ Ράαμπ και Αιγύπτιου Σάμεχ Σούκρι, το Λονδίνο εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόσφατη πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης στην κρίση της Λιβύης, όπως την παρουσίασε το περασμένο Σάββατο 6 Ιουνίου, στο Κάιρο, ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης της Λιβύης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης των κοινών τους προσπαθειών για όλα τα περιφερειακά θέματα αλλά και την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ