Κάτοικοι της Πειραϊκής αλλά και πολίτες από άλλες συνοικίες του Πειραιά, χωρίς να έχουν κανέναν βουλευτή ή εκπρόσωπο από τους τοπικούς άρχοντες στο πλευρό, έδωσαν το παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο παράνομο και καταστροφικό έργο που ξεκίνησε και πρόκειται να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον Σαρωνικό κόλπο.

 

Ρεπορτάζ Χρυσάνθη Κρητικού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, οι κάτοικοι της Πειραικής με πανό, συνθήματα και μικροφωνική, ύψωσαν για ακόμα μια φορά το ανάστημα τους, εκφράζοντας την διαφωνία τους για το Φαραωνικό έργο του Σαρωνικού που φτιάχνει η ΟΛΠ – COSCO.

 

 

ΠΕΙΡΑΙΚΗ

 

ΠΕΙΡΑΙΚΗ

 

ΠΕΙΡΑΙΚΗ

ΠΕΙΡΑΙΚΗ

 

ΠΕΙΡΑΙΚΗ

 

 

 

Οι δηλώσεις των κατοίκων

 

Τα Piperata βρέθηκαν στην αποψινή εκδήλωση των κατοίκων της Πειραϊκής και μίλησαν μαζί τους. Διαβάστε τι δήλωσαν στην κάμερά μας:

 

Ο κ. Πάνος Τριαντάφυλλου αρχιτέκτονας μηχανικός, από την «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής», είπε τα εξής: «Είμαστε ενάντια με αυτό που πρόκειται να γίνει στην Πειραϊκή. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος δράξαμε την ευκαιρία να αντισταθούμε, να πούμε την άρνηση μας για αυτό το έργο που έχει σχεδιαστεί παρα πολλά χρόνια. Πρόκειται για μια μεγάλη προβλήτα η οποία ξεκινάει εδώ στα 300 και πηγαινει μέσα στην θάλασσα. Δηλαδή πρόκειται να φτιάξουν ένα μεγάλο νησί και εκεί επάνω μάλιστα να χτίσουν ενα υψηλό κτίριο, το οποίο θα κόβει όλη την ομορφιά όπου έρχεται ο κόσμος για να θαυμάσει.

Το βασικό ζήτημα όμως είναι το περιβαλλοντικό. Θα έρθουν τεράστιο κρουαζιερόπλοια των οποίων όλος αυτός ο καπνός θα μολύνει την περιοχή.»

 

 

Η κυρία Μαρία Ζαχαριά τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε γιατί κανείς από τους φορείς που θα επρεπε κανονικά να προστατεύσουν τους πολίτες, δεν μας ακουει και δεν προχωράει ένα έργο το οποίο θα καταστρέψει την περιοχή μας.

 

 

Η κυρία Νότα Σοφίου, κάτοικος Πειραιά και ναυτική πράκτορας δήλωσε τα εξής: «Ο Πειραιάς είναι μια πόλη της οποίας την νομιμότητα αντί να την περιφρουρούν βουλευτές, ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας, δικαιοσύνης και όλοι οι φορείς την περιφρουρούν μόνο οι πολίτες».

 

 

Η κυρία Άνθη Γιαννούλη δικηγόρος Πειραιά που συνεργάζεται με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε τα εξής: «Δεν μας απαντούν γιατί δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν επί των νομικών θεμάτων. Έχουμε αντιμετωπίσει μια κατάσταση κι από το λιμεναρχείο και από τα υπουργεία και επειδή είναι πλέον γνωστό πόσο βαθιά διαβρωμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός, δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα από το να στραφούμε στην δικαιοσύνη. Έχουμε ζητήσει ένα είδος ασφαλιστικών μέτρων τα οποία εξετάζονται αυτήν την περίοδο στο συμβούλιο επικράτειας. Ζητούμε να σταματήσει το έργο τώρα».

 

πηγη