ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έρευνα ΕΜΠ εκθέτει ΜΜΕ και «δορυφόρους» Μαρινάκη – Η «OIL ONE» δεν ρυπαίνει Κερατσίνι-Δραπετσώνα (ΕΓΓΡΑΦΑ)

ΕΡΕΥΝΑ-ΕΜΠ

Τις προηγούμενες ημέρες, ως ξαναζεσταμένο και τελικά εξ αρχής «κακομαγειρεμένο φαγητό», σύσσωμα τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στο όμιλο Μαρινάκη (και μόνο αυτά) «σέρβιραν» εκτενή ρεπορτάζ με την «όψη της μίας πλευράς ενός νομίσματος»: Τις διάχυτες οσμές και τη ρύπανση στην περιοχή του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στοχοποιώντας χωρίς κανένα αποδεικτικό ή πραγματικά επιβαρυντικό στοιχείο την εργοστασιακή μονάδα «OIL ONE» (συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη).

 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη 

Έτσι, σε προηγούμενα ρεπορτάζ, σάς αποκαλύψαμε τις τεράστιες, εγκληματικές, ευθύνες, του ίδιου του δημάρχου, σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, ειδικά στην περιοχή του: Ο Χρήστος Βρεττάκος «έθαψε» τοξικό υλικό από τα «Λιπάσματα», φτιάχνοντας μια αληθινή «υγειονομική βόμβα», την οποία μάλιστα προβάλλει και ως «όαση» πάνω σε… καταπατημένο οικόπεδο!

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι υπάρχουν και άλλα, που αφορούν χρονίζοντα αίτια για τις οσμές και τη ρύπανση, όπως οι χωματερές στα όρια των όμορων δήμων της περιοχής, τα καζάνια του Περάματος και η Ψυττάλεια, όπου όλα μαζί δημιουργούν ανυπόφορες συνθήκες στους κατοίκους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

 

Σήμερα, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το PIPERATA.GR -και δη η στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια»- φέρνει στο φως τα συμπεράσματα της έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την υπογραφή του διευθυντή-καθηγητή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Αισθητήρων του ΕΜΠ, σύμφωνα με την οποία η «OIL ONE» δεν φέρει καμία ευθύνη για τις οσμές που διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής και επιμελώς δημιουργούνται δυσφημιστικές εντυπώσεις από τα μέσα του ομίλου Μαρινάκη, παρουσιάζοντας σαν «τηλεοπτικό σίριαλ» των δελτίων ειδήσεων του MEGA, με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο και συμπρωταγωνίστρια την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου. 

Αντιθέτως, η «OIL ONE» αποτελεί πρότυπο βιομηχανικής εταιρείας στην Ελλάδα, καθώς αποδεικνύεται ότι σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, διαθέτοντας μία από τις πιο σύγχρονες τεχνολογικά μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ειδικότερα, η έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διαπίστωσε ότι ακόμη και εντός του εργοστασίου, οι εκπομπές ρύπων ισοδυναμούν με αυτές που προκαλεί ένας κοινός καυστήρας κατοικίας ή πολυκατοικίας! 

 

Μελέτη ΕΜΠ

Μελέτη ΕΜΠ

Και για να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία, σχετικά με το τι λέει μία ακόμη εκπόνησης έρευνας, δηλαδή αυτή του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», την οποία το ελληνικό δημόσιο και δη η περιφέρεια Αττικής παρήγγειλε πληρώνοντας 316.000 ευρώ (ήμαρτον!), εν αντιθέσει με αυτή του ΕΜΠ που έγινε δωρεάν για λογαριασμό της Δημόσιας Αρχής Λιμένων επί διοίκησης Δημοσθένη Μπακόπουλου, έδειξε μεν ότι οι υπάρχουν οσμές και πηγές ρύπανσης στην περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Ελευσίνας (κάτι που ουδείς αρνείται), αλλά δεν αναφέρει πουθενά στα συμπεράσματα της ότι αυτές προέρχονται από τη εργοστασιακή μονάδα «OIL ONE»!

 

Εν τούτοις, η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν επιπλέον πρωτοβουλιών του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου, ζήτησε τη συνέχιση της έρευνας από τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», την ολοκλήρωση των συμπερασμάτων της οποίας αναμένεται να έχει έως τον Σεπτέμβριο 2020 (βλ. παρακάτω την «αμαρτωλή» συνεδρίαση της περιφέρειας Αττικής).

 

Να σημειωθεί δε ότι αυτός που αρχικά παρήγγειλε και ενέκρινε την εν λόγω έρευνα από τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», ύψους 316.000 ευρώ (χρήματα του δημοσίου) ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης (επί περιφερειακής διοίκησης Ρένας Δούρου), ο οποίος πήγε ως μάρτυρας στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον δήμαρχο κ. Βρεττάκο σε αγωγή που του έχει κάνει ο θιγόμενος επιχειρηματίας, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Γαβρίλης εγκατέλειψε τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου το 2019, ένα μόλις μήνα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το 2015, λίγους μήνες απ’ όταν ανέλαβε η διοίκηση Δούρου, ως αντιπεριφερειάρχης Πειραιά είχε κάνει σειρά αυτοψιών στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Ψυττάλεια, κατόπιν καταγγελιών από κατοίκους του Περάματος για έντονη και ανυπόφορη δυσοσμία, συνοδευόμενος από στελέχη και εμπειρογνώμονες του τμήματος Ελέγχου Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, όπου και εντόπισαν ότι εκεί είναι η βασική πηγή του προβλήματος.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Με αφορμή τη δικαστική αντιπαράθεση του επιλεκτικού και υποκριτικού σε περιβαλλοντικές ευαισθησίες κ. Βρεττάκου, με τον επιχειρηματία κ. Μελισσανίδη (OIL ONE), η επίσης επιλεκτική και υποκριτική σε περιβαλλοντικές ευαισθησίες αντιπεριφερειάρχης Πειραιά (πρώην παίκτρια υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού), Σταυρούλα Αντωνάκου, πρωτοστάτησε με τις ευλογίες του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, σε απόφαση για περαιτέρω(;) διερεύνηση του προβλήματος από τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», παρότι τα ήδη υπάρχοντα συμπεράσματα του έχουν καταλήξει σε αυτό που άπαντες ξέραμε, χωρίς να δαπανήσουμε χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ύψους 316.000 ευρώ!

 

Ήτοι, το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή είναι αυτό για το οποίο η περιφέρεια ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα για να αποδείξει ότι νοιάζεται: Ακροκέραμος, Ψυττάλεια, χωματερές στα όρια των όμορων δήμων, καζάνια Περάματος.

 

Αντιθέτως, οι διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κάνουν λυσσώδεις προσπάθειες να απομακρύνουν την «OIL ONE», ακόμη κι αν τελικά δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τη δυσοσμία και τη ρύπανση στην περιοχή, μόνο και μόνο για να πλήξουν τα συμφέροντα Μελισσανίδη, ή μάλλον καλύτερα για να εξυπηρετήσουν αυτά του ποδοσφαιρικού αντιπάλου του πληττόμενου επιχειρηματία, ο οποίος δεν χρησιμοποιεί μόνο τα μέσα ενημέρωσης που έχει στην κατοχή του, αλλά και το δημόσιο αγαθό που λέγεται τηλεοπτική άδεια (MEGA), όπως και εκλεγμένους θεσμικούς παράγοντες, με τους οποίους φροντίζει να έχει πολύ-πολύ στενές σχέσεις.

Κι επειδή το PIPERATA.GR ότι γράφει θέλει και να το τεκμηριώνει, δεν σας παραθέτει μόνο μία φωτογραφία που ισούται με χίλιες λέξεις, αλλά πολλές φωτογραφίες που κάνουν για χιλιάδες και μάλιστα σαφέστατες λέξεις…

Πατούλης - Βαγγέλης Μαρινάκης

Οικογένεια Πατούλη - Βαγγέλης Μαρινάκης

Μαρίνα Πατούλη - Βαγγέλης Μαρινάκης (ΔΕΘ 2019)

Μαρίνα Πατούλη - Βαγγέλης Μαρινάκης (ΔΕΘ 2019)Μαρίνα Πατούλη - Μίλτος Μαρινάκης (ΔΕΘ 2019)

Και για να μην πει κανείς ότι οι παραπάνω φωτογραφίες, όπου απαθανατίστηκαν σε πελάγη ευτυχίας, οι Γιώργος Πατούλης, Μαρίνα Πατούλη, Βαγγέλης και Μιλτιάδης Μαρινάκης, είναι απο παλιές κοινωνικές εκδηλώσεις, τα PIPERATA διευκρινίζουν:

  • Στον Αμπελά Πάρου ο εφοπλιστής με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη ήταν οικογενειακώς το καλοκαίρι του 2019.
  • Στο Μόναχο για το παιχνίδι Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2019.
  • Στις δε υπόλοιπες, είναι η κυρία Πατούλη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον υιό του, στο πάρτι του ομίλου «Παραπολιτικά» στη ΔΕΘ (Σεπτέμβριος 2019), ο οποίος κατά δήλωση του δικηγόρου τους, Αλέξη Κούγια (Οκτώβριος 2017), «έχει εξαγοραστεί από τον εφοπλιστή», μιντιάρχη και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Για την ιστορία, παρότι υπάρχουν συμπεράσματα από τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», στις 5 Φεβρουαρίου 2020 έλαβε χώρα η «αμαρτωλή» συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου, όπως προαναφέρθηκε, οι Γιώργος Πατούλης (περιφερειάρχης Αττικής) και Σταυρούλα Αντωνάκου (αντιπεριφερειάρχης Πειραιά) πρωτοστάτησαν σε ψήφισμα υπέρ Βρεττάκου και κατά της «OIL ONE», το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία, εμμένοντας παραπλανητικά στο ότι η εργοστασιακή μονάδα συμφερόντων Μελισσανίδη είναι αυτή που ευθύνεται για τη δυσοσμία στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Κάτι το οποίο διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η δε έρευνα του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» δεν επιβεβαιώνει, αλλά απλώς διαπιστώνει το πρόβλημα στην περιοχή.

Για του λόγου το αληθές, διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα πρακτικά από την επίμαχη συνεδρίαση που ακολουθεί:

Περιφέρεια

Περιφέρεια

Περιφέρεια

Περιφέρεια

Περιφέρεια

ΥΓ.: Για να καταλάβετε πόσο επιλεκτική και ύποπτη στάση έχουν οι δήθεν ευαίσθητοι της περιφέρειας Αττικής, σε εκτενές ρεπορτάζ της Χρυσάνθης Κρητικού για το PIPERATA.GR με οπτικοακουστικό υλικό και επί τόπου συνεντεύξεις από τη συμβολική διαμαρτυρία κατοίκων της Πειραϊκής (σήμερα 5/6, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) για την επέκταση του λιμανιού και τη μόλυνση της περιοχής από την COSCO, ουδείς από τους προαναφερόμενους εκλεγμένους θεσμικούς παράγοντες στην Περιφέρεια Αττικής και στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Πειραιά, δε δήλωσε «παρών» στη συγκέντρωση. Αυτή τελικά είναι η πραγματική «ευαισθησία» που έχουν για το Περιβάλλον, ειδικά της ευρύτερης περιοχής τους;   

πηγη

 

Αρέσει σε %d bloggers: