Κυβερνητικό ανασχηματισμό ζητούν οι πολίτες

Κυβερνητικό ανασχηματισμό ζητούν οι πολίτες

Αλλαγή προσώπων σε συγκεκριμένα υπουργεία φαίνεται να ζητούν οι πολίτες, όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση που είδε σήμερα (Πέμπτη) το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, περίπου 6 στους 10 ερωτηθέντες απάντησαν «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι» στην ερώτηση εάν θα χρειάζονταν διορθωτικές κινήσεις σε κάποια πρόσωπα της κυβέρνησης.

Αίσθηση προκαλεί ότι είναι υψηλό (53%) το σχετικό ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, δείχνοντας πως ακόμα και οι οπαδοί του κόμματος ζητούν αλλαγές στην κυβέρνηση, θεωρώντας προφανώς πως ορισμένοι υπουργοί δεν ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στον ρόλο τους.

Εξάλλου η ανησυχία του κόσμου για την πανδημία βαίνει μειούμενη, με τις απαντήσεις «αρκετά έως πολύ» να κατεβαίνουν στο 44% από το 78% που ήταν τον Απρίλιο.

Παράλληλα, σχεδόν 2 στους 3 ερωτηθέντες απάντησαν πως με κατάλληλες προσφορές-τιμές θα είχαν διάθεση για διακοπές σε τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα.

Σε ακόμα μια δημοσκόπηση η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πιστώνεται με θετικό τρόπο τη διαχείριση της πανδημίας, γεγονός που αντανακλά και στην πρόθεση ψήφου.

πηγη