Γερμανική επιστημονική έκθεση «ξεσκεπάζει» το κόλπο της καραντίνας

Γερμανική επιστημονική έκθεση «ξεσκεπάζει» το κόλπο της καραντίνας

Αποκαλυπτική ήταν η έκθεση των 93 σελίδων του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος από τον νέο κορωνοϊό υπερεκτιμήθηκε και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή του ήταν λανθασμένα.

Η έκθεση με τίτλο «Ανάλυση της Διαχείρισης Κρίσεων» έχει συνταχθεί από μια επιστημονική επιτροπή που διορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας και αποτελείται από εξωτερικούς ιατρούς εμπειρογνώμονες από διάφορα γερμανικά πανεπιστήμια.

 

Η έκθεση ήταν πρωτοβουλία μιας υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών που ονομάζεται Unit KM4 και είναι υπεύθυνη για την «Προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας». Σε αυτή την μονάδα εργαζόταν ο Γερμανός αξιωματούχος Stephen Kohn, που ενεργώντας ως whistleblower διέρρευσε την έκθεση στα μέσα ενημέρωσης. Τι λέει με απλά λόγια Έκθεση; Αυτά που λένε διάφοροι αιρετικοί εδώ και τρεις μήνες. Η επικινδυνότητα του Covid-19 υπερεκτιμήθηκε: πιθανότατα σε κανένα σημείο ο κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε το κανονικό επίπεδο.

 

Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από τον κορωνοιό είναι ουσιαστικά αυτοί που θα πέθαιναν στατιστικά φέτος (με προσδόκιμο ζωής μερικών εβδομάδων ή μηνών), και λόγω εξασθενημένης υγείας δεν μπορούσαν πλέον να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε λοίμωξη (συμπεριλαμβανομένων των περίπου 150 ιών που κυκλοφορούν σήμερα). Σε όλο τον κόσμο, μέσα σε ένα τέταρτο του έτους, δεν υπήρξαν περισσότεροι από 250.000 θάνατοι από το Covid-19, σε σύγκριση με 1,5 εκατομμύρια θανάτους [25.100 στη Γερμανία] κατά τη διάρκεια του κύματος της γρίπης 2017/18. Ο κίνδυνος προφανώς δεν είναι μεγαλύτερος από αυτόν πολλών άλλων ιών.

 

Στην Ελλάδα το μείζον αυτό θέμα αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Δημοκρατία», με το σημερινό της πρωτοσέλιδο θέμα.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

πηγη

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: