Τσακαλώτος: Δεν είναι στο DNA της ΝΔ ο δημόσιος τομέας

Τσακαλώτος: Δεν είναι στο DNA της ΝΔ ο δημόσιος τομέας
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «για λίγο μίλησε για τη σημασία του δημοσίου συστήματος υγείας και χειροκρότησε τους γιατρούς» αλλά πολύ γρήγορα «επανήλθε και μίλησε για τη σημασία του ιδιωτικού πυλώνα στην υγεία καθώς και για τα ΣΔΙΤ».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, από το βήμα της Βουλής, τόνισε πως «δεν είναι στο DNA της ΝΔ ο δημόσιος τομέας και φαίνεται να μην έχει μάθει τίποτα ούτε από την κρίση ούτε του 2009, ούτε την τωρινή».

Ο Ευκ. Τσακαλώτος, αναφέρθηκε στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πανηγυρίζει αλλά, ταυτόχρονα, αναγνωρίζει τα θετικά της σημεία και τις γκρίζες ζώνες. «Σε κάθε περίπτωση όσο καλύτερη αποδειχθεί τελικά η πρόταση της Επιτροπής, τόσο αδυνατίζει η θέση της κυβέρνησης να μην υιοθετεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα θαρραλέο εμπροσθοβαρές πρόγραμμα» υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνοντας το δρόμο για όσο το δυνατό μικρότερη ύφεση για να γίνει εφικτή η δεύτερη φάση ανάκαμψης.

Όσον αφορά τις πολιτικές κινήσεις του πρωθυπουργού μπροστά στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, εκτίμησε ότι «παραδοσιακά επιθυμεί τον περιορισμό του δημοσίου και την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα».

πηγη