Σκληρή επίθεση Βαρουφάκη στον Μητσοτάκη για την Υγεία- Τον κατηγορεί για κυνισμό και αισχροκέρδεια της παρασιτικής ολιγαρχίας που εκπροσωπεί (vid)

Για ανείπωτο κυνισμό και εκμετάλλευση του ΕΣΥ , προκειμένου “να αισχροκερδίσει η παρασιτική ολιγαρχία την οποία εκπροσωπεί “, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητστοτάκη, ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε δήλωση του, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στην Υγεία (ΣΔΙΤ), ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25 τονίζει:

“Τί είναι οι ΣΔΙΤ με τις οποίες ο Πρωθυπουργός υπόσχεται να ενισχύσει το ΕΣΥ;

Άλλο ένα πλήγμα των Μνημονιακών μας κυβερνήσεων εις βάρος του ΕΣΥ και υπέρ των ιδιωτικών κλινικών και εταιρειών.

Τίποτα καινούργιο δηλαδή. Το μόνο πρωτόγνωρο είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα και ο ανείπωτος κυνισμός του κ. Μητσοτάκη.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εκθειάζει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, ανακοινώνει την υπονόμευσή τους μέσω ΣΔΙΤ – των λεγόμενων Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα.

«Γιατί να μην βάλουν πλάτες οι ιδιώτες να βοηθήσουν το ΕΣΥ;», θα πει κάποιος. Αμ δεν θα βάλουν πλάτες οι ιδιώτες! Το Δημόσιο άλλη μια φορά θα βάλει πλάτες ώστε να αισχροκερδίζουν οι ιδιώτες.

Το Δημόσιο θα επωμιστεί όλο το ρίσκο ώστε να εγγυηθεί τα κέρδη των ιδιωτών – την ώρα που οι εργαζόμενοι θα εκχωρούνται σε εταιρείες ενοικίασης. Οι ιδιώτες θα έχουν σίγουρο κέρδος, το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοί του σίγουρη απαξίωση.

Εκεί κατέληξε ο ενθουσιασμός του Πρωθυπουργού για το ΕΣΥ.

Αντί να το στηρίξει, να το βοηθήσει να πετύχει την αυτάρκεια  που πρέπει να έχει η δημόσια υγεία, την ανεξαρτησία του από τους επιτήδειους που σήμερα είναι εδώ αύριο, με την πρώτη ένδειξη επιδημίας, εξαφανίζονται, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύεται το ΕΣΥ για να αισχρο-κερδίζει η παρασιτική ολιγαρχία που εκπροσωπεί”.