Ριζικές αλλαγές στο Α.Π.Θ!

Ξεκίνησε η καμπάνια των φοιτητικών συλλόγων Βιολογικού, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Πολιτικών Επιστημών, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Ψυχολογικού, ΠΤΔΕ, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών και ΣΟΦΕΘ  «Ζωντανεύουμε το ΑΠΘ».

Όπως αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι «σε όλες αυτές τις συνθήκες, που κυριαρχεί το άγχος και οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μία διέξοδο, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο και με τη λήξη της καραντίνας όλοι αναγκάζονται να συνωστίζονται στην παραλία και τα κάστρα αφού δεν έχουν άλλη επιλογή. Οι φοιτητικοί σύλλογοι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν σιώπησαν. Μπήκαν μπροστά στην ενημέρωση και τη διεκδίκηση. Τώρα μπροστά σε όσα βιώνουν οι φοιτητές στέλνουν μήνυμα αντοχής, αισιοδοξίας και διεκδίκησης!».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι με αυτή την πρωτοβουλία μετατρέπουν το campus του πανεπιστημίου σε κυψέλη δημιουργίας με πρωτοβουλίες που θα φέρουν τους φοιτητές σε επαφή με το σύλλογο τους. Παράλληλα με τις δράσης διεκδίκησης οργανώνεται και σειρά δραστηριοτήτων που θα καλύψουν τα ενδιαφέροντα των φοιτητών ώστε να αποτελέσουν πραγματική διέξοδο από όλα αυτά που ζουν καθημερινά.

Ολοκληρώθηκαν οι συμβολικές δράσεις με την καθαριότητα του campus και ξεκίνησε η αιμοδοσία στο περίπτερο 11 της ΔΕΘ. Η αιμοδοσία των φοιτητικών συλλόγων γίνεται σε συνεργασία με το ΑΧΕΠΑ και θα συνεχιστεί και αύριο από 8:30 μέχρι 20:00

Τις επόμενες μέρες η καμπάνια θα συνεχιστεί με ανταλλακτική βιβλιοθήκη, θεματικές μέρες ζωγραφικής, τουρνουά σκάκι και θερινό σινεμά.

πηγη