Με ευτράπελα ξεκίνησε η κατάθεση Πολάκη στην Προανακριτική

Με ευτράπελα ξεκίνησε η κατάθεση Πολάκη στην Προανακριτική

 

 

Γράφει ο Σωκράτης Λαδόπουλος

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας μάλιστα δεν δέχτηκε να καθίσει στα έδρανα που συνήθως κάθεται ο μάρτυρας που εξετάζεται αλλά κάθισε μαζί με τους συντρόφους του, του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο ίδιος ήταν μέλος της προανακριτικής επιτροπής, πριν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ απαιτήσουν την εξαίρεσή του για να εξεταστεί ως μάρτυρας επειδή σε συνέντευξή του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι γνώριζε την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων.

 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τα «πυρά» του Θάνου Πλεύρη και του Δημήτρη Μαρκόπουλου από τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι έσπευσαν με δόσεις ειρωνείας να του κάνουν παρατηρήσεις…

 

Θάνος Πλεύρης: «Γιατί δεν κάθεσαι στην υπουργική θέση;» (σ.σ. θέση εξεταζόμενων μαρτύρων)

 

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Εμείς σε θέλουμε “Υπουργό”. Στα ψηλά, θα μας στραβολαιμιάσεις εκεί που είσαι.»

 

Άμεση ήταν και η απάντηση από τον Παύλο Πολάκη: «Μην ανησυχείς Μαρκόπουλε. Δεξιά βρίσκομαι. Θα με δεις.»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να ξεκαθαρίσει την θέση του αμέσως μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση, αφού φέρεται να είπε:

 

«Σήμερα δεν νιώθω ότι είμαι μάρτυρας σε μια σκευωρία που έστησε ο Παπαγγελόπουλος  αλλά μέλος – κατήγορος μιας Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis. Η χθεσινή διεύρυνση ήταν ομολογία αποτυχίας. (αναφέρεται στην διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου). Δεν της βγήκε η πρώτη Προανακριτική ότι είναι σκευωρία και γι’ αυτό προχώρησε σε άλλες κατηγορίες. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας».

 

Ήταν ωστόσο ολοφάνερο ότι το κλίμα στην προανακριτική ήταν το ίδιο ειρωνικό όπως και κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας νωρίτερα στην Ολομέλεια για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου και τα ευτράπελα με το άνοιγμα της κάλπης για να ψηφίσει ξανά και σωστά ο βουλευτής της ΝΔ Καλογιάννης…

 

«Που είναι ο κ. Υψηλάντης κ. πρόεδρε;» Ρώτησε σε άκρως ειρωνικό ύφος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, όταν διαπίστωσε την απουσία από την αίθουσα του αντιπροέδρου της Προανακριτικής και μέλος της εφορευτικής επιτροπής στην περίφημη ψηφοφορία νωρίτερα στην Ολομέλεια.

 

Η Δώρα Αυγέρη δεν έλαβε καμία απάντηση από τον πρόεδρο της επιτροπής για να σχολιάσει στην συνέχεια :

Αυγέρη: «Είναι κάτω στην καταμέτρηση;»

Μπούγας (δεν απαντά και πάλι )

Αυγέρη: «Βγάζει ή βάζει ψήφους;»

Μπούγας (δεν απαντά και πάλι)

 

Πάντως -σύμφωνα με πληροφορίες – ο Παύλος Πολάκης ξεκίνησε την «κατάθεσή» του μιλώντας για τα σκανδαλώδη ποσά και τις υπερτιμολογήσεις στα φάρμακα υπέρ της Novartis από προηγούμενες κυβερνήσεις, αναφέροντας και τα ονόματα πρώην υπουργών υγείας.

 

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως αρνείται να εξετάσει τον κ. Πολάκη με την ιδιότητα του μάρτυρα, προκειμένου προφανώς να μη νομιμοποιήσει την εξαίρεσή του από τη σύνθεση της Επιτροπής την οποία είχε καταγγείλει ως κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

πηγη

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: