Δεν πείθουν κυβέρνηση-Τσιόδρας για τα δημοτικά, “όχι” στο άνοιγμα τους για λίγες μέρες λέει το 68,8% – “Αχρειάστο ρίσκο, δεν είναι πειραματόζωα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων, το Μαξίμου εξετάζει πλέον να προχωρήσει σε μια ανάλογη ενέργεια και για τα δημοτικά σχολεία, συνυπολογίζοντας βεβαίως το κόστος από μια τέτοια απόφαση.

Ωστόσο, απέναντι στις διαφαινόμενες προθέσεις του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για άνοιγμα των δημοτικών, συντάσσονται οι πολίτες, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 66,8% των ερωτηθέντων διαφωνούν με την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου, ενώ μόλις το 27,7% συμφωνούν με αυτήν την ενέργεια.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο για την επαναλειτουργία των δημοτικών, αφού αν και παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει «απόλυτη εγγύηση» ότι η επιστροφή των παιδιών θα είναι ασφαλής, εντούτοις δήλωσε ξεκάθαρα ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

Με τον τρόπο αυτό, ο καθηγητής πέρασε το μήνυμα πως η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας θα εισηγηθεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων στο προσεχές χρονικό διάστημα, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανάλογη απόφαση.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι όποιες αποφάσεις για επαναλειτουργία των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, με την κυβέρνηση πάντως να προσανατολίζεται ήδη στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την 1η Ιουνίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πειραματόζωα – Μόνο πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης εξυπηρετεί το άνοιγμα των σχολείων για λίγες ημέρες
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και την υπουθργό Παιδείας για το διαφαινόμενο άνοιγμα των σχολείων. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγόρησε τη Νίκη Κεραμέως ότι “έχει αριστεύσει στο γενικευμένο μπάχαλο γύρω από τις συνθήκες της τηλε-εκπαίδευσης. Από το «ούτε βήμα πίσω από την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων» μόλις προχτές, σήμερα δηλώνει «δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες». Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αλλεργική στον προσεκτικό σχεδιασμό της «επόμενης μέρας» της πανδημίας”.

Παράλληλα επανέλαβε τις επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων “για λίγες μόνο μέρες” κάνοντας λόγο για “αχρείαστο ρίσκο” και απόφαση “που ουδεμία σχέση έχει με την εκπαιδευτική διαδικασία. Εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης που επιχειρεί, εσπευσμένα και πρόχειρα, να δημιουργήσει εικόνα επίπλαστης κανονικότητας”.

“Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όμως δεν είναι πειραματόζωα. Το ελληνικό σχολείο -όλων των βαθμίδων- απαιτεί γενναία στήριξη, ενίσχυση στις υποδομές, ψηφιακή αναβάθμιση και κυρίως εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο και απερρίφθη στη δημόσια διαβούλευση. Πρέπει να αποσυρθεί” κατέληξε ο Αλ.Χαρίτσης.

με πληροφορίες από την efsyn.gr

πηγη