Μια λέξη (του Ομπάμα) που πλήγωσε (σαν σφαίρα) τον Τραμπ

 Μια λέξη (του Ομπάμα) που πλήγωσε (σαν σφαίρα) τον Τραμπ

Στο περιθώριο της στρατηγικής απόγνωσης που χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού, ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι. Να βάλει στο κάδρο της μάχης των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου τον Μπαράκ Ομπάμα.

Το επιτελείο Τραμπ θεωρεί ότι, μια κρίσιμη μάζα Αμερικανών ψηφοφόρων διατηρεί… απέχθεια για πτυχές της οκταετούς διακυβέρνησης Ομπάμα. “Μαύρισε”… για λογαριασμό του τη Χίλαρι Κλίντον το 2016, και θα το διαπράξει εκ νέου το 2020, με “θύμα” τον Τζο Μπάιντεν.

Η εκτίμηση διαθέτει προχωρημένο ρίσκο. Το 2016, η Χίλαρι ήταν αφόρητα τοξική, και δεν χρειαζόταν να πληρώσει το… μάρμαρο της διακυβέρνησης Ομπάμα. Το 2020, ο Τζο Μπάιντεν θυμίζει τον “θεραπευτή” που έχει ανάγκη η Αμερική. Και μετά από τέσσερα… ασυγκράτητα χρόνια Τραμπ, τα αρνητικά πεπραγμένα της θητείας Ομπάμα τείνουν να ξεχαστούν.

Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε πρόσφατα σκληρές αιχμές κατά του διαδόχου του στο Οβάλ Γραφείο, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Μια λέξη του ωστόσο, με αποψινή ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ήρθε να πληγώσει… σαν σφαίρα τον Ντόναλντ Τραμπ.

“Ψηφίστε”, ήταν η προτροπή του Μπαράκ Ομπάμα. Εναρμονιζόμενος με την αίσθηση που υπάρχει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ότι, όσο περισσότεροι εκπρόσωποι της “σιωπηλής πλειοψηφίας” φτάσουν στην κάλπη του Νοεμβρίου, τόσο πιθανότερο είναι να μετατραπεί ο Ντόναλντ Τραμπ σε Πρόεδρο μιας θητείας.