Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν “Βατερλό” της ΝΔ σήμερα στην Προανακριτική: “Η Ξένη Δημητρίου προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις …”

Ο κύριος Αθανασίου κρατούσε για 3 χρόνια (2014-2017) υπόθεση που αφορούσε οφ σορ εταιρείες 3 βουλευτών της ΝΔ που είχαν χρηματίσει υπουργοί. Υπήρχε υλικό σε δεκάδες φακέλους με πολλά στοιχεία. Αυτό το υλικό εστάλη από τον αντικατάστατη του, κύριο Μπρη στην κυρία Ραικου για συσχέτιση. Τελικά διαπιστώθηκε ότι η δικογραφία που είχε ζητήσει η κυρία Ραικου να συσχετισθεί, ήταν δική της δικογραφία και γνώριζε από τότε το θέμα.Ζήτησα να μην προαχθεί ο κ. Αθανασίου και για αυτό αλλά και για το γεγονός ότι όταν κλήθηκαν εισαγγελείς από χώρες που είχαν εμπλεκόμενους να συναντηθούν στη Χάγη για ανταλλαγή στοιχείων για τα Panama papers είπε ψέματα στην υπηρεσια του οτι πηγε ενώ αυτό δεν συνέβη

Ποταμός ήταν η μαρτυρία της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην προκαταρκτική Επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ξένη Δημητρίου αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως μεθοδεύτηκε η παραγραφή αδικημάτων 3 υπουργών.

“Η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο και καλώς ερευνάται. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους με όλα τα μέσα (μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς διαφοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη”, τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κ. Δημητρίου.

Όπως μάλιστα τονίζουν οι ίδιες πηγές : “Η πρώην εισαγγελέας προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της ΝΔ:

– Για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και αυτός χρόνια μετά την αποχώρησή του «θυμήθηκε» εξωθεσμικές πιέσεις, αποκάλυψε ότι για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για οφσορ τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Η υπόθεση ήταν γνωστή από τότε και στην Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών.

– Ο κ. Αθανασίου δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του οτι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη

– Οι Ράικου και Αγγελής επινόησαν τις καταγγελίες κατά του Παπαγγελόπουλου, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις που κατείχαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για όσα όψιμα καταγγέλλουν τώρα περί εκβιασμών, πιέσεων και Ρασπούτιν.

– Η κ. Ράικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με το σύζυγό της

– Ο Μανιαδάκης δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας από τη στιγμή που «είπε όσα είπε» μόνο όταν κατέστη κατηγορούμενος”

πηγη