Τελευταία ανοίγουν τα γυμναστήρια – Φόβοι για οριστικό λουκέτο

Κορωνοϊός και γυμναστήρια

Πολλοί Έλληνες επιδόθηκαν σε σωματικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας ωστόσο όπως φαίνεται δύσκολα θα επιστρέψουν στα γυμναστήρια καθώς οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα είναι από τις τελευταίες που θα ανοίξουν.

Η πανδημία του κορονοϊού κάνει έναν ολόκληρο κλάδο να στενάζει. Ο Σταύρος Μπαμάκος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 υποστηρίζει ότι από τη μία ο τζίρος έχει πέσει κατακόρυφα ενώ από την άλλη όταν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα επαναλειτουργήσουν θα αναγκαστούν να διώξουν πολύ προσωπικό.

Σε απόγνωση 2.500 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: «Αν δεν ανοίξουμε καταστρεφόμαστε»

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, 2.500 ιδιοκτήτες κέντρων άσκησης και 42.000 υπάλληλοι βρίσκονται στον αέρα. Μάλιστα ο κίνδυνος είναι τόσο μεγάλος που πολλές επιχειρήσεις ίσως δεν επαναλειτουργήσουν μιας και το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Ο Νίκος Μακρονάσιος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, επισημαίνει ότι έχει χαθεί το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου. Μάλιστα, ζητά τη στήριξη της κυβέρνησης λέγοντας ότι επιθυμεί η ελάφρυνση του ενοικίου να συνεχιστεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Ο Γιώργος Ξηρός, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, θίγει και το ζήτημα των συνδρομών. «Καλούμαστε να παγώσουμε συνδρομές για το επόμενο τρίμηνο με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις μας να μην έχουν έσοδα για αρκετό καιρό.».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων έχει καταθέσει πρόταση στη κυβέρνηση για την ασφαλή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και αναμένει άμεση απάντηση.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

 

πηγη