Σε καραντίνα ο Δρ. Άντονι Φάουτσι μετά από επαφή με μολυσμένο άτομο

Άντονι Φάουτσι

Σε «τροποποιημένη καραντίνα» θα θέσει τον εαυτό του ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδιδομένων Ασθενειών των ΗΠΑ, μετά από επαφή «χαμηλού κινδύνου» που είχε με μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό.

Φάουτσι σε Τραμπ: Καμία απόδειξη ότι ο κορονοϊός κατασκευάστηκε

Όπως εξήγησε ο Δρ.Φάουτσι στο δίκτυο CNN, η «τροποποιημένη καραντίνα» σημαίνει πως θα παραμείνει σπίτι του και θα εργάζεται εξ αποστάσεως, ενώ θα φοράει μάσκα για 14 ημέρες, αν και όπως σημείωσε υπάρχει η περίπτωση να επισκεφθεί το γραφείο του στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.

Μετά από την επαφή του με το μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου που διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό, ο Δρ. Φάουτσι εξετάστηκε και τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά. Για την περίοδο όμως της «τροποποιημένης καραντίνας» όπως είπε, θα εξετάζεται καθημερινά.

Παρά την καραντίνα, ο Δρ. Φάουτσι σημείωσε πως αν κληθεί στον Λευκό Οίκο ή στο Καπιτώλιο, θα πάει, τηρώντας ωστόσο όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Οι δηλώσεις του Φάουτσι έρχονται ύστερα από την απόφαση δύο ακόμα μελών της επιτροπής του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό, τον Δρ. Στέφεν Χαν, επίτροπο της Υπηρεσίας Φαγητών και Φαρμάκων και του Δρ. Ρόμπερτ Ρεντφιλντ, διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, να θέσουν εαυτούς σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά από επαφή που είχαν με άτομο του Λευκού Οίκου, το οποίο αργότερα διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό.

Θετική στον ιό έχει διαγνωστεί και η υπεύθυνη Τύπου του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, Κέιτι Μίλερ.

πηγη