ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τις επιπτώσεις της ύφεσης προκαλούν τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ»

24296410_1946521169007488_4425263688471583495_n_1946521169007488
Βούλα Κεχαγιά

Βούλα Κεχαγιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί πως εάν δεν ληφθούν έστω και τώρα τα αναγκαία μέτρα από την κυβέρνηση για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων θα καταγραφεί όξυνση στις οικονομικές συνθήκες της χώρας

Ο χειρότερος Απρίλιος στην αγορά εργασίας, χειρότερος και από τα χρόνια του πρώτου μνημονίου σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνη» εντείνει την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για τις προοπτικές της οικονομίας και τις επιπτώσεις της ύφεσης. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει το πρωί τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους από τον χώρο της εστίασης, ο κλάδος των οποίων έρχεται αντιμέτωπος με τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης και δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί πως τα στοιχεία είναι ανησυχητικά και πως εάν δεν ληφθούν έστω και τώρα τα αναγκαία μέτρα από την κυβέρνηση για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων θα καταγραφεί όξυνση στις οικονομικές συνθήκες της χώρας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης παρενέβη στο θέμα των προβλέψεων της κυβέρνησης για την ύφεση αμφισβητώντας τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου με βάση τις οποίες η ανάκαμψη του 2021 για την Ελλάδα θα είναι η υψηλότερη στην ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον ίδιο θα σήμαινε πως οι επιχειρήσεις που κλείνουν θα ανοίξουν στο σύνολό τους, ότι όλοι όσοι θα απολυθούν θα προσληφθούν καθώς και ότι οι επενδύσεις που ακυρώνονται ή αναστέλλονται θα υλοποιηθούν. «Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους η κυβέρνηση την πραγματικότητα. Εκτός κι αν πιστεύει ότι η κρίση είναι ευκαιρία για να κλείσουν οι αδύναμοι που τώρα δεν τούς ονομάζει πια «μεσαία τάξη» αλλά «ζόμπι και μπαταχτσήδες» δήλωσε, για να σχολιάσει πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν εμπνέει ούτε σιγουριά, ούτε εμπιστοσύνη.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» φανέρωσαν πως ο Απρίλιος ήταν ο χειρότερος όλων των εποχών, μετά τον χειρότερο Μάρτιο που προηγήθηκε για την αγορά εργασίας. «Οι δύο τελευταίοι μήνες είναι χειρότεροι και από τους αντίστοιχους μήνες του ζενίθ της ύφεσης στα έτη 2011 και 2012» σχολιάζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου με την επισήμανση πως τριπλασιάστηκαν οι δυσμενείς μετατροπές των συμβάσεων εργασίας από πλήρη σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση. Την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις διαμαρτύρονται για τα ανεπαρκή εργαλεία στήριξής τους θέμα που θίγει ο τομεάρχης οικονομίας του κόμματος Ν. Παππάς συστήνοντας τον Χρ. Σταϊκούρα να συντονιστεί με τον κ. Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά την προβλεπόμενη αύξηση της ύφεσης την οποία ως γνωστόν η Κομισιόν εκτίμησε στο 9,7%.

Όλα αυτά την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει εμμέσως πλην σαφώς την πόρτα της εξόδου από το ΕΣΡ στον πρόεδρό του Αθανάσιο Κουτρομάνο θεωρώντας ότι αδυνατεί να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο. Αφορμή αποτέλεσε η απροθυμία-κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- το επικεφαλής του ΕΣΡ να παρέμβει στην προβολή της αναλογικής προβολής των πολιτικών δυνάμεων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ τού απέστειλε σχετική επιστολή στις 14 Απριλίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε πως ο πρόεδρος του ΕΣΡ που παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής «αποποιήθηκε τις υποχρεώσεις του επικαλούμενος διάφορες αστήριχτες δικαιολογίες αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα δημοκρατίας και πολυφωνίας που έθεσαν βουλευτές του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

πηγη