Ποσό 2,9 εκατ. ευρώ απ’ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στις αγροτικές περιοχές Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου απ’ το πρόγραμμα LEADER

Ποσό 2,9 εκατ. ευρώ απ’ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στις αγροτικές περιοχές Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου απ’ το πρόγραμμα LEADER

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει στην Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου πόρους ύψους 2.965.859 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER, για την πραγματοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα σε αγροτικές περιοχές των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν θα καλύπτουν μια σειρά από ανάγκες των αγροτικών περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως αναπλάσεις και εκσυγχρονισμό δημοσίων χώρων (πεζοδρόμια, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις), στήριξη βασικών υποδομών εκπαίδευσης(κατασκευή αίθουσας στο δημοτικό σχολείο Ριζίων), στήριξη δράσεων που αφορούν στον τουρισμό από το Επιμελητήριο Έβρου και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου (ΟΕΒΕΣΕ) καθώς και ενίσχυση της δράσης πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Για τα θέματα αυτά, ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος είχε συνάντηση στην Ορεστιάδα με τον Δήμαρχο της πόλης και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) ΑΜΘ κ. Βασίλη Μαυρίδη και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη, και είχε αναλυτική ενημέρωση από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου κ. Γιάννη Περιστεράκη.

Μέτιος: Στις τελευταίες κρίσεις των συνόρων και του κορονοϊού,

οι πολίτες του βορείου Έβρου έδειξα θάρρος και υπευθυνότητα

Ο κ.Μέτιος μετά την συνάντηση με τους δημάρχους, μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια αναφερόμενος στην στάση των κατοίκων του Έβρου τόσο στην κρίση του λαθρομεταναστευτικού όσο και του κορονοϊού, ενώ επεσήμανε ότι χρηματοδοτούνται ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα LEADΕR από τις αγροτικές περιοχές του βορείου Έβρου, των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου. “Τον τελευταίο καιρό η πατρίδα μας και ο βόρειος Έβρος ειδικότερα, χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν δυο μεγάλες κρίσεις. Η πρώτη του μεταναστευτικού και η δεύτερη την πανδημία κορονοϊού. Οι πολίτες του Έβρου και του βορείου Έβρου ειδικότερα, έδειξαν θάρρος και υπευθυνότητα.  Είναι καθήκον μας, καθήκον της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να στηρίξει την περιοχή του βορείου Έβρου με κάθε τρόπο. Όσα έργα υποβλήθηκαν θα χρηματοδοτηθούν όλα, για να στηρίξουμε την τοπική ανάπτυξη, με έργα που αφορούν τις αγροτικές περιοχές”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.ΜΕΤΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

πηγη