Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 11 Μαΐου – Κανόνες για ιδιοκτήτες και πελάτες

καταστημα

Την Δευτέρα 11 Μαϊου ξεκινάει η δεύτερη φάση άρσης μέτρων, όπου περιλαμβάνει το άνοιγμα περισσότερων καταστημάτων και επιχειρήσεων.Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την περασμένη Δευτέρα έχει ανοίξει το λιανεμπόριο και συγκεντρωμένα καταστήματα με βιβλία, οπτικά, αθλητικό εξοπλισμό, φυτά, αγορές καταναλωτών και απελευθερώθηκε  η μετακίνηση παραγωγών για τις λαϊκές αγορές μεταξύ περιφερειών. Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους κομμωτήρια, κουρεία κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανοίξει το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα:

Καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού

Καταστήματα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Καταστήματα υποδημάτων και οπτικών

Καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού

Καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας  Βιβλιοπωλεία και καταστήματα με γραφική ύλη Άνθη – Φυτά Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους κομμωτήρια, κουρεία κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ.

 

Τι ανοίγει από τις 11 Μαΐου

 

Στο δεύτερο στάδιο που θα εφαρμοστεί στις 11 Μαΐου επανεκκινούν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου με τους ίδιους κανόνες της πρώτης φάσης. Επανέρχονται στις λαϊκές τα βιομηχανικά είδη και επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών, με μάσκες και γάντια.

Παράλληλα ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ όπου δεν θα επιτρέπονται καθήμενα άτομα, ενώ για 20 τ.μ. θα επιτρέπονται 4 άτομα. Σημειώνεται ότι στις 11 Μαΐου δεν ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα.

Κανόνες για αποστάσεις και αριθμό ατόμων

Για καταστήματα λιανικού εμπορίου επιφάνειας: Έως 20 τμ – 4 άτομα Από 20 έως 100τμ – 4 άτομα +1 άτομο ανά 10 τ.μ. για την επιφάνεια από 20 έως 100 τμ Άνω των 100 τμ – 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 100 τμ Άνω των 300 τμ που αναπτύσσονται σε επίπεδα ισχύει το κριτήριο επιπέδων, ήτοι 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο.

Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων.

Τι ισχύει στο λιανικό εμπόριο βιομηχανικών ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 5 μέτρα. Ελάχιστη απόσταση μεταξύ ατόμων (επαγγελματιών και καταναλωτών) τα 2 μέτρα. Μέγιστο ποσοστό συμμετοχής το 50% των δραστηριοποιούμενων εμπόρων και παραγωγών. Διπλές λαϊκές αγορές προς αποφυγή έντονου συνωστισμού.

πηγη

 

Αρέσει σε %d bloggers: