Η Λούκα Κατσέλη στο «τιμόνι» της ΕΔΕΜ – Τι λένε οι δημιουργοί για την εξέλιξη

Η Λούκα Κατσέλη αναλαμβάνει την Γενική Διεύθυνση και την Διοίκηση της ΕΔΕΜ, του νέου αυτοδιαχειριζόμενου οργανισμού διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πορεία του Οργανισμού, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της λειτουργίας του, δύο χρόνια μετά την έναρξη της μεταβατικής διαδικασίας.

Η κ. Λούκα Κατσέλη είναι ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσωπικότητα διεθνούς κύρους , με σημαντική προσφορά στην πολιτική, με ευρέως γνωστή Κοινοβουλευτική και Νομοθετική παρουσία, με πλούσια εμπειρία στη δημόσια διοίκηση και στην τραπεζική και με σημαντική ακαδημαϊκή δραστηριότητα  σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια.

Γι’ αυτό και οι δημιουργοί εμφανίζονται πεπεισμένοι πως η πολύτιμη εμπειρία, η αναγνωρισμένη διαδρομή και το εκπεφρασμένο και έμπρακτα ενδιαφέρον της για τον πολιτισμό και τους δημιουργούς του αποτελούν εγγύηση για τη διαφανή και αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία της ΕΔΕΜ, εξασφαλίζοντας μια νέα, σύγχρονη διαχείριση, προς όφελος όλων των δημιουργών και δικαιούχων.

«Έχοντας πλήρη επίγνωση των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η οικονομία μας την περίοδο αυτή, στοχεύουμε όχι μόνο στην προστασία και ασφαλή διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων όλων των δημιουργών/ δικαιούχων μας σε βάση δικαίου, αλλά και στην ανάπτυξη συνεργασιών με τους χρήστες των έργων μας προς αμοιβαίο όφελος» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι δημιουργοί και προσθέτουν: «Ευελπιστούμε ταυτόχρονα σε μια θετική και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους αντίστοιχους εθνικούς και διεθνείς Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων».

πηγη