Τσίπρας: «Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε υπουργός να υβρίζει τους Έλληνες»

Σε υψηλότερους τόνους από την πρωτολογία του συνέχισε την κόντρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «δεν άντεξε κι έβγαλε τον εαυτό του, τα πραγματικά του συναισθήματα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την στάση της αντιπολίτευσης σε αντίθεση με την δική του στάση στην αντιπολίτευση. Τότε που είχε υιοθετήσει την στάση της Τρόικας».

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως το 25% του ΑΕΠ χάθηκε στην διακυβέρνηση της περιόδου 2013 – 2014.

«Με προκλητικό τρόπο οικειοποιείστε τη στάση των πολιτών και της αντιπολίτευσης για να εμφανιστείτε ως τροπαιούχος. Να σας ανάψουμε κερί και κάνα τάμα να σας έχει καλά η Παναγία. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα. Δεν θέλω να μπω σε αυτή την ανούσια συζήτηση και στην σύγκριση με τους θανάτους άλλων χωρών. Είναι άχαρη αυτή η συζήτηση και μακάβρια», συνέχισε.

Αναφερόμενος στα μέτρα υποστήριξης ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Δεν ακούσαμε κάτι που να μας κάνει αισιόδοξους. Δεν μας είπατε όμως κάτι συγκεκριμένο. Δεν είστε σχολιαστής. Είστε ο πρωθυπουργός της χώρας».

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ότι «η ύφεση θα είναι μεγάλη γιατί ακριβώς δεν υιοθετείτε ένα πρόγραμμα εμπροσθοβαρές που θα μπορέσει να ανατάξει την οικονομία και της μικρές επιχειρήσεις».

Η προστασία της πρώτης κατοικίας

Αναφορικά με την προστασία την πρώτης κατοικίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Τρίμηνη γιατί σε 3 μήνες θα έχει τελειώσει η ύφεση; Και τα προβλήματα της αγοράς θα έχουν λυθεί; Υποχωρείτε στις πιέσεις παραγόντων οι οποίοι σε καιρό ύφεσης και πανδημίας δεν βγαίνουν να πουν την αλήθεια, ότι θέλουν να πάρουν και την πρώτη κατοικία. Προφανώς και 1η Αυγούστου το πρόβλημα θα είναι εδώ, εκτός κι αν ετοιμάζεστε να αποδράσετε…».

Αναφορικά με τα χρέη και τράπεζες κατηγόρησε την κυβέρνηση πως:

«Εξαγγείλατε πάγωμα χρεών προς τράπεζες, ουδέποτε νομοθετήθηκε και οι οχλήσεις των εισπρακτικών συνεχίζεται. Σφίξατε τη θηλιά σε αυτούς που έχουν επιταγές… Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σε αποκλεισμό από το τραπεζικό σύστημα. Τεράστια ζητήματα αυτά που θέλουν απαντήσεις».

Στο στόχαστρο ο Στουρνάρας

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα μπήκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τις εκτιμήσεις του για την ύφεση του 2020 που απέχουν πολύ από τις αντίστοιχες εκτιμήσεις της ΕΚΤ.

«Έχουμε έναν διοικητή της ΤτΕ που προβλέπει ύφεση 4%, ενώ η ΕΚΤ προβλέπει άνω του 10%. Η ύφεση που θα μας χτυπήσει θα είναι τεράστια γιατί δεν υιοθετείτε ένα πρόγραμμα που θα κρατήσει την οικονομία ζωντανή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακόμα και στους αγρότες, ρωτώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Πώς θα επιβιώσουν; Έχετε κάποιο σχέδιο; Εμείς λέγαμε να υπάρξει μη επιστρεπτέα ενίσχυση. Εσείς λέτε επιστρεπτέα, 2 χρόνια άτοκη και μετά θα δούμε».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των ΚΕΚ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα εξής: «Βλέπω τον κ. Βρούτση, κάθετε δίπλα σας αμίλητος. Εδώ μιλάμε για κορυφαίο θράσος. Αισθάνεστε άνετα που επί 3 εβδομάδες ο υπουργός σας έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό, στα κανάλια. Τον κρατάτε τον ψεύτη. Πού να καταλάβω ότι φοβάστε να τον διώξετε…»

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε: «Είπατε κ. Μητσοτάκη αυτό που εσείς διαδίδετε “τι θα γινόταν αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ”. Θα σας πω τι θα γινόταν. (…) Δεν θα υπήρχε υπουργός να υβρίζει τους Έλληνες πολίτες που κάθονται στο σπίτι τους χωρίς εισόδημα ότι θα γίνουν 300 κιλά…».

πηγη