Τίναξαν στον αέρα την Κεραμέως – Στο στόχαστρο και ο Τσιόδρας από την εκκλησία

Σε φιάσκο επικών διαστάσεων εξελίσσονται τα παρασκηνιακά παιχνίδια των κυβερνώντων σε βάρος της Εκκλησίας, ιδίως της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και ορισμένων συνεργατών του Μητσοτάκη (σς συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου φυσικά).

Και τούτο διότι ο Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισαν ομοφώνως και προς πάσα κατεύθυνση ότι «η Θεία Κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη» δηλαδή ότι δεν νοείται Θεία Λειτουργία χωρίς Μετάληψη Σώματος και Αίματος Κυρίου.

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας είχε βγει στον Σκάι και είπε κουνώντας το δάχτυλο ότι η νόσος του κορονοϊού μεταδίδεται με το σάλιο, επικαλούμενη τις ειδικές ιατρικές αναφορές.

«Ας μας αποδείξουν ιστορικώς πότε – σε περιόδους πανδημίας – νόσησε ο πληθυσμός λαμβάνοντας τη Θεία Κοινωνία κι εδώ θα’ μαστε να το συζητήσουμε» δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Μητροπολίτης Φιλίππου και Καβάλας, Στέφανος.

Μάλιστα εξέθεσε κανονικότητα την Κεραμέως η οποία δεξιά κι αριστερά αναφέρεται στην «ατομική λατρεία» τονίζοντας ότι στην ορθοδοξία ο πιστός δεν λατρεύει τον εαυτό του ως θεό, αλλά προσεύχεται στα Θεία.

Επιδείνωση

Τα πράγματα για την κυβέρνηση θα επιδεινωθούν έτι περαιτέρω καθώς στην επόμενη συνεδρίαση του ανώτατου θρησκευτικού οργάνου στις 12 Μαϊου, θα κληθεί ο καθηγητής Σωτ. Τσιόδρας, γνωστός και για την ορθόδοξη πίστη του.

Και τότε θα πρέπει να τοποθετηθεί ευθέως για τη Θεία Κοινωνία. Γιατί αν επιστημονικώς η μετάληψη κριθεί επικίνδυνη τότε ή δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία ή θα παρακαμφθούν τα πρωτόκολλα, τα πρέπει και τα δεδομένα που επί δύο μήνες επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων (σς δυσάρεστα μεν αλλά όχι αρνητικά από άποψη υγειονομικής προστασίας).

Και κάτι τελευταίο το οποίο οι περισσότεροι νεοφιλελεύθεροι λακέδες του αθεϊσμού αγνοούν: Ο ιερέας κοινωνάει τελευταίος, αφού πρώτα έχει κοινωνήσει τους νηστεύοντες , τους ασθενείς, τους οδοιπόρους. Συνεπώς αν κάποιος εκτίθεται περισσότερο από όλους τους άλλους στον κορονοϊό, αυτός είναι ο παπάς.