Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας

Παρατείνονται μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020 τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας που εντάσσονταν στο πλαίσιο περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας | tanea.gr

Παρατείνονται μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020 τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας που εντάσσονταν στο πλαίσιο περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί, όπως ενημέρωσε άτυπα το υπουργείο Παιδείας, αποφασίζεται η παράταση (χωρίς τροποποίηση) της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β’1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, η οποία έληγε το βράδυ της Τρίτης.

Πότε ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς

Στη συνέχεια, δηλαδή από τις 4 Μαΐου -όπως διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του– οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία.

Από την Κυριακή δε 17 Μαΐου, οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, υποστήριξε πως «δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους».

πηγη

 

Αρέσει σε %d bloggers: