Γαλλία : Σε λειτουργία «έξυπνος» τηλεφωνικός βοηθός για πιθανούς ασθενείς με Covid-19

Γάλλοι ερευνητές έθεσαν σε λειτουργία ένα φωνητικό προσωπικό ψηφιακό βοηθό, που χάρη στην ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη του μπορεί να βοηθήσει όσους καλούν μια τηλεφωνική γραμμή και αναφέρουν πιθανά συμπτώματα Covid-19

Γαλλία : Σε λειτουργία «έξυπνος» τηλεφωνικός βοηθός για πιθανούς ασθενείς με Covid-19 | in.gr
Οι πληροφορίες των καλούντων στέλνονται ανώνυμα στις υγειονομικές Αρχές και διατηρούνται επί επτά ημέρες, πριν διαγραφούν

 

Γάλλοι ερευνητές έθεσαν σε λειτουργία ένα φωνητικό προσωπικό ψηφιακό βοηθό, που χάρη στην ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη του μπορεί να βοηθήσει όσους καλούν μια τηλεφωνική γραμμή και αναφέρουν πιθανά συμπτώματα Covid-19.

Ο «έξυπνος» βοηθός με τη γυναικεία φωνή, ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που ακούει και αξιολογεί αμέσως, καθώς και τα πιθανά υποκείμενα νοσήματα, κατευθύνει τους καλούντες είτε στα επείγοντα είτε σε κάποιο ειδικό γιατρό.

Η υπηρεσία AlloCovid αναπτύχθηκε από το ιατρικό γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο INSERM, το Πανεπιστήμιο του Παρισιού και τη γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Όταν κάποιος καλεί τη νέα υπηρεσία, ακούει μια φωνή να του λέει: «Καλημέρα, είμαι η προσωπική βοηθός σας AlloCovid. Είστε έτοιμος να αρχίσετε το ερωτηματολόγιο;»

Όσοι καλούν δίνουν τον ταχυδρομικό κωδικό τους για να προσδιοριστεί περίπου πού μένουν, αλλά δεν αποκαλύπτουν το όνομά τους λόγω προστασίας της ανωνυμίας τους.

Οι πληροφορίες των καλούντων στέλνονται ανώνυμα στις υγειονομικές Αρχές και διατηρούνται επί επτά ημέρες, πριν διαγραφούν.

Το νέο σύστημα μπορεί να χειριστεί ταυτόχρονα έως 1.000 κλήσεις.

Οι δημιουργοί του AlloCovid ελπίζουν ότι ο «έξυπνος» τηλεφωνικός βοηθός, που θεωρείται προτιμότερος για τους ηλικιωμένους απ’ ό,τι οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, θα βοηθήσει τις γαλλικές Αρχές να εντοπίζουν γρήγορα νέες εστίες κρουσμάτων του κοροναϊού, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να βγει από το lockdown στις 11 Μαΐου.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, είναι η πρώτη φορά που η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για να εξυπηρετήσει τη δημόσια υγεία» δήλωσε στην εφημερίδα «Λε Μοντ» ο επικεφαλής του συστήματος, καθηγητής Ξαβιέ Ζουβέν.

Πέρα από την υπηρεσία AlloCovid, η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή StopCovid, που επιτρέπει την ψηφιακή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την προειδοποίηση των χρηστών μέσω του κινητού τηλεφώνου τους ότι πρόσφατα ήλθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο φορέα του κοροναϊού.

πηγη

 

Αρέσει σε %d bloggers: