«Ανοίγει» ξανά η παραλία της Θεσσαλονίκης

«Ανοίγει» ξανά η παραλία της Θεσσαλονίκης

Την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από απόψε στις 22:00, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής, Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σημείωσε ότι η μετακίνηση θα είναι ελεύθερη για όλους αλλά και ότι ισχύουν τα γενικά περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 4 Μαΐου.

Ύστερα από επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον δήμαρχο συμπρωτεύουσας, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε πως κρίθηκε ότι «δεν είναι σκόπιμο να παραταθεί εκ νέου ο περιορισμός της κυκλοφορίας στον σημαντικότερο ίσως ελεύθερο χώρο της πόλης της Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για υπευθυνότητα και τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων αυτοπροστασίας. «Πρέπει όλοι να αποφύγουμε φαινόμενα συγχρωτισμού και πολυπληθούς παρουσίας στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης», είπε και σημείωσε ότι μόνο έτσι δεν θα διακινδυνεύσουμε νέα επιβολή περιορισμών.

Παραθέτοντας στοιχεία του ΕΟΔΥ ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται χαμηλά σε αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού αναλογικά με τον πληθυσμό της», ενώ ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς γιατί «έδειξαν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλο αυτό το διάστημα του περιορισμού των μετακινήσεων, τηρώντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα μέτρα προστασίας».

Τέλος, τόνισε ότι το «κλείσιμο» της Νέας Παραλίας δεν ήταν εύκολη απόφαση, όμως ήταν αναγκαία και εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε σωστή. Θυμίζουμε στις 31 Μαρτίου τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση της πρόσβασης στους πολίτες, με εξαίρεση το διάστημα 8:00 με 12:00, ενώ πριν μία εβδομάδα η απαγόρευση στην κίνηση πεζών περιορίστηκε από τις 14:00 μέχρι το 22:00.

πηγη