Όλγα Γεροβασίλη στο PIPERATA.GR: Επιχειρηματολογεί για το «πελατειακό σύστημα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αποκλειστικό άρθρο – παρέμβαση στα PIPERATA.GR, η πρώην υπουργός και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «έφοδο του πελατειακού συστήματος μέσα στην πανδημία».

Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο της υπό τον τίτλο «Έφοδος του πελατειακού συστήματος μέσα στην πανδημία», επιχειρεί να φωτίσει αθέατες πτυχές υπόγειων συναλλαγών και εξυπηρετήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους εκλεκτούς της, ενώ παράλληλα προειδοποιεί ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ με γνώση και ευθύνη υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της κοινωνίας».

Η κυρία Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο «σκάνδαλο»των «αμαρτωλών voucher» του Βρούτση, επισημαίνει ότι «ίσως το πλήθος των ανοιχτών λογαριασμών έκαναν τους “επιτελείς”  του κ. Μητσοτάκη πιο απρόσεκτους. Όμως δεν τους έκαναν λιγότερο αλαζόνες αφού πίστεψαν ότι μπορούν να κρύβονται πίσω ένα από επικοινωνιακό σύστημα το οποίο μπορεί να κάνει το άσπρο μαύρο».

Το ιδεοληπτικό πολιτικό αφήγημα του νεοφιλελευθερισμού

Κατά την πρώην υπουργό, η υπόθεση της δήθεν τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, ήταν ξεκάθαρη προσπάθεια εκχώρησης δημόσιου χρήματος σε συγκεκριμένα συμφέροντα και αποτελεί «μία σταγόνα ακόμα στο γεμάτο ποτήρι της ντροπής», της πολιτικής νοοτροπίας Μητσοτάκη ότι «η κρίση είναι ευκαιρία». Μια νοοτροπία που, εν πολλοίς, όπως υπογραμμίζει, στηρίζεται στο ιδεοληπτικό πολιτικό αφήγημα του νεοφιλελευθερισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου υπήρξε κάποιου είδους κρίση.

Η κυρία Γεροβασίλη υπενθυμίζει στο άρθρο της στα PIPERATA.GR ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα είχε «προειδοποιήσει πως οι μύθοι της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη όπως αυτοί της μεσαίας τάξης και της αριστείας θα διαλυθούν σύντομα» και επισημαίνει ότι «όσο η ανικανότητα και η πολιτική ιδιοτέλεια αυτής της κυβέρνησης θα ξεγυμνώνονται τόσο θα αυξάνεται η πίεση από το σύστημα που τη στηρίζει για την επιστροφή στις παλιές “καλές μέρες” της “κανονικότητας”».

Η πρώην υπουργός, δεν αρκείται μόνο στην κωμικοτραγική υπόθεση των voucher, αλλά υπενθυμίζει όσα έπραξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην υπόθεση του διορισμού του νέου διοικητή της ΕΥΠ.

Επιπλέον, η κυρία Γεροβασίλη, επιχειρηματολογεί για να αναδείξει την αναξιοπιστία του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας αναφορά στην στροφή που έκανε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί για τον κίνδυνο της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που «κρύβεται» πίσω «από τα υποκριτικά χειροκροτήματα προς τους επαγγελματίες του δημοσίου συστήματος υγείας».

πηγη

Όλγα Γεροβασίλη (άρθρο): Έφοδος του πελατειακού συστήματος μέσα στην πανδημ