Μπακογιάννης: Παρενέβη για να μην εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρπενήσι; (pic)

Πολλά και μεγάλα ερωτήματα δημιουργούνται από την είδηση που κυκλοφόρησε χθες το μεσημέρι (Παρασκευή 24 Απριλίου) σε μέσα της Ευρυτανίας και κάνει λόγο για παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για το ζήτημα μεταφοράς μεταναστών στο Καρπενήσι.

Η ιστοσελίδα evrytanika.gr φιλοξενεί «αποκλειστικό» ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης παρενέβη σε κυβερνητικά στελέχη ώστε να ακυρωθεί η μεταφορά 108 προσφύγων και μεταναστών στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ο δήμαρχος Αθηναίων «αφουγκραζόμενος την κοινή γνώμη, επενέβη σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και πέτυχε την αναβολή της εγκατάστασης των μεταναστών στο Καρπενήσι».

Εφόσον, όμως, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ευσταθεί και η τοπική ιστοσελίδα «μαρτύρησε» την παρέμβαση, γεννάται το ερώτημα κατά πόσο και με ποια αρμοδιότητα μπορεί ο κ. Μπακογιάννης να παρέμβει για ζητήματα εκτός των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και, φυσικά, ο δήμαρχος Αθηναίων θα πρέπει σύντομα να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Σημειώνεται ότι χθες, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, κάτοικοι του Καρπενησίου έστησαν μπλόκα σε σημεία τα περιοχής για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της πόλης.

πηγη