Κλινική «Ταξιάρχαι»: Έξαλλος ο Παχατουρίδης με την κυβέρνηση …

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του PIPERATA.GR για την κατάσταση μέσα και έξω από την «αμαρτωλή» ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, είναι έξαλλος με την κυβέρνηση και δη τον Σωτήρης Τσιόδρα!

 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV το μεσημέρι του Σαββάτου,διαπιστώθηκε και 35ο κρούσμα! Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 100 ετών, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ελπίς.

Έτσι, στην κλινική μπήκε σε ισχύ η δεύτερη φάση του σχεδίου του ΕΟΔΥ, ξεκινώντας επαναληπτικά τεστ σε εξωτερικούς ιατρούς που συνεργάζονται με την κλινική. Από το πρωί του Σαββάτου, λοιπόν, άτομα καταφτάνουν για να εξεταστούν, ενώ αναζητείται και δεν εμφανίζεται ιατρός που φέρεται να έχει κορωνοϊό και να συνεχίζει εξωτερικά ραντεβού.

Να κλείσει η κλινική ζητά ο δήμαρχος Περιστερίου

Την άμεση αναστολή λειτουργίας της μονάδας Υγείας, λοιπόν, ζήτησε ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες Υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη, αλλά και να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής, σε άλλη μονάδα αιμοκάθαρσης, εκτός περιοχής.

«Οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή λειτουργίας κάθε μονάδα, η οποία μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο κατοίκους, ασθενείς και προσωπικό», αναφέρει, μεταξύ άλλων, και προσθέτει: «Η υγεία των κατοίκων και των συμπολιτών μας αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα του δήμου Περιστερίου, που καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για την προστασία τους».

Σε συνέχεια όλων των ενεργειών του δήμου που είχαν προηγηθεί για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις της περιοχής πλησίον της κλινικής.

πηγη