ΟΚ!Thess: Μέχρι 17/5 αιτήσεις για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα

Αποκλειστικά διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί -λόγω πανδημίας- ο 11ος κύκλος του προγράμματος επιτάχυνσης καινοτόμου επιχειρηματικότητας του οικοσυστήματος καινοτομίας Θεσσαλονίκης, που από τις αρχές του 2017 ώς σήμερα έχει υποστηρίξει 91 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

Όσοι έχουν μια καινοτόμο ιδέα και επιθυμούν να την εξελίξουν επιχειρηματικά, αλλά δεν γνωρίζουν τον τρόπο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ώς τις 17 Μαΐου στον 11ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess, τον πρώτο που θα «τρέξει» με online εργαλεία. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 14 εβδομάδων, που βοηθά τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο και επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης περιλαμβάνει εργαστήρια και masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας και μεθοδολογίας επιχειρηματικής ανακάλυψης, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρους ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, και mentoring (συμβουλευτική καθοδήγηση) από επιτυχημένους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), τα τρία πανεπιστήμια της πόλης (Αριστοτέλειο, Μακεδονίας και Διεθνές), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ). Αποκλειστικός δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η ανακοίνωση των ομάδων που θα γίνουν δεκτές στο πλήρες τετράμηνο πρόγραμμα του 11ου κύκλου επιτάχυνσης θα γίνει στις 30 Μαΐου. Για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων πριν από την υποβολή της αίτησης τους, οι coaches («προπονητές») του OK!Thess θα είναι διαθέσιμοι στις 13, 14 και 15 Μαΐου, κατόπιν ραντεβού, για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους για την επιχειρηματική τους ιδέα και το πρόγραμμα επιτάχυνσης._

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ