Συναγερμός στο Κρανίδι μετά τα 150 κρούσματα στη Δομή προσφύγων – Απαγόρευση κυκλοφορίας και σαρωτικοί έλεγχοι

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών και αποφυγής της διασποράς του ιού, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες

Συναγερμός στο Κρανίδι μετά τα 150 κρούσματα στη Δομή προσφύγων – Απαγόρευση κυκλοφορίας και σαρωτικοί έλεγχοι | in.gr

Ανησυχία στην τοπική κοινότητα του Κρανιδίου έχουν προκαλέσει τα 150 κρούσματα που ανιχνεύτηκαν σε προσφυγική Δομή στο Κρανίδι, με τις Αρχές να προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους και ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν τα κρούσματα.

Μόλις έγινε γνωστό ότι υπήρξαν δεκάδες κρούσματα στη Δομή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στην περιοχή μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών και αποφυγής της διασποράς του ιού, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

«Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμού. Ειχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, έναν εργαζόμενο και ένα στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κοροναϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι όλα είναι  υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. «Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή. Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς» σημείωσε.

Για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών ενώ έγινε γνωστό ότι ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές.

Σαρωτικές ιχνηλατήσεις

Στο πλαίσιο αυτό, και καθώς ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για σαρωτικές ιχνηλατήσεις.

Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου πάνω από 100 πολίτες, προκειμένου να ελεγχθούν για κοροναϊό.

Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή, είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

πηγη

 

Αρέσει σε %d bloggers: