
Επιστολή διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας έχει ετοιμάσει και θα αποστείλει προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, επειδή τον… αγνόησε κατά την επίσκεψη της Κυριακή του Πάσχα σε Καστανιές και Ορεστιάδα.
Ο κ.Μαυρίδης, που είναι παράλληλα και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, επιβεβαίωσε απόλυτα όσα έγραψε το Evros-news.gr. Πως είναι δηλαδή έντονα δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι δεν τον συνάντησε ούτε ένα λεπτό η Ανώτατη Πολιτειακή Άρχων της χώρας κατά την παρουσία της στον δήμο του και επέλεξε να συνοδεύεται μόνο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπολο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και ελάχιστα στρατιωτικά και αστυνομικά στελέχη της περιοχής μας. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας είχε πληροφορηθεί το συγκεκριμένο γεγονός από το Μεγάλο Σάββατο και γι’ αυτό την παραμονή της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας για πρώτη φορά στον Έβρο και στο πρώτο της ταξίδι εκτός Αθηνών μετά την εκλογή της, δεν θα αφιερώσει ούτε ελάχιστα δευτερόλεπτα να τον συναντήσει και να μιλήσει μαζί του, έστω και τυπικά.
Μπορεί ο ίδιος να δήλωσε ότι λειτουργεί θεσμικά, αλλά η ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, με μια φωτογραφία του προκατόχου της κ.Σακελλαροπούλου, του Προκόπη Παυλόπουλου και τα διθυραμβικά σχόλια υπέρ του πλέκοντας του το εγκώμιο, πέρα από την ξεκάθαρη έκφραση προσωπικής δυσαρέσκειας και εκνευρισμού, μόνο… θεσμική λειτουργία δημάρχου που σέβεται το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα δεν ήταν, πόσο μάλλον όταν έχει και την διπλή θεσμική ιδιότητα του Προέδρου της ΠΕΔ.