Ερευνα-σοκ για τις ΗΠΑ: Τα μισά νοικοκυριά «μετρούν» απολύσεις και μειώσεις μισθών, λόγω του κορωνοϊού

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

κορωνοϊός τράπεζα τροφίμων στις ΗΠΑΣυγκλονιστικά στοιχεία για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στα νοικοκυριά των ΗΠΑ αποκαλύπτει έρευνα του Pew Research Center.

Σύμφωνα με την έρευνα, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, πάνω από το 50% των χαμηλόμισθων ενηλίκων στις ΗΠΑ -που μετρούν ήδη 45.000 νεκρούς- δηλώνουν ότι οι ίδιοι ή κάποιος στο νοικοκυριό τους έχασαν τη δουλειά τους ή υπέστησαν μείωση μισθού. «Η έξαρση (σ.σ. του κορωνοϊού) έχει προκαλέσει οικονομικό χάος στο έθνος, όμως έχει χτυπήσει περισσότερο τους Αμερικανούς με χαμηλότερα εισοδήματα, αποκαλύπτοντας τις εισοδηματικές ανισότητες στις ΗΠΑ. Περίπου το 43% των ενηλίκων ανέφεραν ότι οι ίδιοι ή κάποιος στην οικογένειά τους δέχθηκε “πλήγμα”, όμως μόνο το ένα τρίτο των υψηλότερα αμειβόμενων λένε το ίδιο» επισημαίνει το αμερικανικό CNN.

Η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών να μείνουν στο σπίτι και να κλείσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις. Πολλοί άνθρωποι, και κυρίως όσοι έχουν υψηλότερα εισοδήματα, μπορούν να εργάζονται από το σπίτι, όμως αυτό δεν ισχύει για εκείνους με χαμηλότερες απολαβές, τονίζεται στο ρεπορτάζ για την ανεργία στις ΗΠΑ.

«Τσουνάμι» ανεργίας στις ΗΠΑ -Ποιοι χτυπήθηκαν περισσότερο
«Περίπου 22 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν για πρώτη φορά δήλωση για επίδομα ανεργίας τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και οι τράπεζες τροφίμων είδαν τη ζήτηση να αυξάνεται, με εκρηκτικό ρυθμό, κατά 70%» σημειώνεται στη συνέχεια.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το CNN, γίνεται ολοένα και χειρότερο όσο οι αριθμοί των κρουσμάτων και των νεκρών αυξάνονται. Το ποσοστό όσων αναφέρουν απόλυψη ή περικοπή μισθού αυξήθηκε κατά 10%, συγκριτικά με την αντίστοιχη έρευνα του Pew Research Center στα τέλη Μαρτίου.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι Ισπανόφωνοι χτυπήθηκαν περισσότερο, με το 61% να δηλώνει απώλεια θέσης εργασίας, περικοπή μισθού ή και τα δυο. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους λευκούς είναι 38% και 44% για τους Αφροαμερικανούς. Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες, στην «κόκκινη» ζώνη βρίσκεται η ομάδα των 18 έως 29 ετών.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-ragdaia-anodos-kroysmaton-sto-mexiko