Σε προληπτική καραντίνα το Κρανίδι – 150 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί στο Κρανίδι και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και παζαριών ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη διαπίστωση 150 κρουσμάτων κορονοϊού, σε δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Προληπτικά μέτρα για τον δήμο Κρανιδίου και τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς στη δομή διαπιστώθηκαν 150 κρούσματα κορονοϊού.

Όπως είπε, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμου. Ειχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, 1 εργαζόμενο και 1 στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή.

Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς.

Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές«, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του κ. Χαρδαλιά με τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο και τον Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτη Νικά..news247.gr