Το βίντεο-μήνυμα του Τζόνσον που φαίνεται να είναι πλέον ο μεγαλύτερος λάτρης του ΕΣΥ

«Τις τελευταίες επτά μέρες είδα από κοντά την πίεση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ».

ASSOCIATED PRESS
«Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να εκφράσω όσα χρωστάω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για τη διάσωση της ζωής μου».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε «Θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί αλλιώς» η κατάσταση για τον ίδιο, όταν νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο προσβεβλημένος από την COVID-19, την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να εκφράσω όσα χρωστάω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για τη διάσωση της ζωής μου» είπε ο ίδιος σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε σήμερα στο Twitter, λίγο μετά τη δημοσιοποίησή του εξιτηρίου του, από το νοσοκομείο St Thomas στο Λονδίνο. Έφυγα σήμερα, Κυριακή από το νοσοκομείο μετά από μία εβδομάδα, κατά την οποία το ΕΔΥ μου έσωσε τη ζωή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό».

Boris Johnson #StayHomeSaveLives

@BorisJohnson

It is hard to find the words to express my debt to the NHS for saving my life.

The efforts of millions of people across this country to stay home are worth it. Together we will overcome this challenge, as we have overcome so many challenges in the past.

Ενσωματωμένο βίντεο

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία για την προσπάθεια και τη θυσία που κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε. Μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο ήταν να ακολουθήσετε τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης όταν ο καιρός είναι καλός και η φύση όμορφη. Σας ευχαριστώ επειδή τόσα εκατομμύρια κόσμου κατά μήκος της χώρας, κάνουν το σωστό. Εκατομμύρια κόσμους περνούν τις δύσκολες στιγμές της αυτοαπομόνωσης, πιστά, υπομονετικά και με φροντίδα για τους άλλους και τους εαυτούς τους. Γιατί αν και θρηνούμε κάθε μέρα εκείνους που φεύγουν από τη ζωή σε τόσο μεγάλους αριθμούς και ενώ ο αγώνας δεν έχει τελειώσει με κανένα τρόπο, τώρα κάνουμε πρόοδο σε αυτή την απίστευτη εθνική μάχη εναντίον του κορονοϊού. Εχουμε πρόοδο σε αυτή την εθνική μάχη επειδή οι Βρετανοί σχημάτισαν μια ανθρώπινη ασπίδα γύρω από το μεγαλύτερο εθνικό περιουσιακό στοιχείο της χώρας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κατανοήσαμε και αποφασίσαμε, εάν μπορούμε μαζί να διατηρήσουμε το ΕΣΥ ασφαλές, αν αποφύγουμε να το υπερφορτώσουμε, δεν θα ηττηθούμε και αυτή η χώρα θα σταθεί στα πόδια της και θα ξεπεράσει αυτή την πρόκληση, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Τις τελευταίες επτά μέρες είδα από κοντά την πίεση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ. Είδα το κουράγιο όχι μόνο των γιατρών και νοσηλευτών, αλλά όλων: των καθαριστριών, μαγείρων και των εργαζομένων κάθε ιδιότητας στον τομέα της υγείας που συνέχισαν να ρισκάρουν με τον θανατηφόρο ιό. Χάρη σε αυτό το κουράγιο, την αφοσίωση, το καθήκον και την αγάπη που το ΕΣΥ δεν νικήθηκε».

Ο Τζόνσον, τόνισε ότι η Βρετανία «θα νικήσει τον κορονοϊό».

πηγη