Γεννηματά: Παραμονεύει ο κίνδυνος για νέα επώδυνα μνημόνια

Η κ. Γεννηματά σε εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ
Για τον κίνδυνο να προκύψουν νέα μνημόνια εξ αιτίας της αύξησης του χρέους των ευρωπαϊκών χωρών για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, προειδοποίησε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup μίλησε για συμβιβασμό κατώτερο των περιστάσεων. «Απουσιάζει οποιοδήποτε ολοκληρωμένο σχέδιο για την επανεκκίνηση των οικονομιών, για την κοινωνική συνοχή και την αντιμετώπιση της έξαρσης της ανεργίας. Είναι ιστορικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της ελληνικής, αρχής γενoμένης από την Σύνοδο Κορυφής. Ο πόλεμος είναι μπροστά και πρέπει να διεκδικηθούν περισσότερα. Παραμονεύει ο κίνδυνος για διόγκωση του δημοσίου χρέους των κρατών και αυτό θα σημαίνει νέα επώδυνα μνημόνια. Δεν αντέχει η χώρα να ξαναμπεί σε μία τέτοια περιπέτεια», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Επέκρινε την κυβέρνηση θεωρώντας λάθος να μην επιμένει στην παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας ενώ για το ίδιο θέμα κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πολύ μεγάλη ευθύνη, διότι απελευθερώθηκαν επί των ημερών του οι πλειστηριασμοί. «Μόνο από τη δική μας κυβέρνηση σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης υπήρξε προστασία της α’ κατοικίας», είπε.

«Ο κορωνοϊός δεν αφήνει περιθώρια για κορώνες»
Πρόσθεσε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πατάει σε δύο βάρκες, καθώς παρουσιάζει ένα πρόσωπο με τον αρχηγό και ένα άλλο με τα στελέχη του για να μιλά σε πολλά ακροατήρια. «Οι εποχές έχουν αλλάξει, δεν περνούν αυτά. Οι Έλληνες θέλουν αποτελέσματα. Εμείς υποδεικνύουμε που υπάρχουν κενά, λάθη και παραλείψεις, αυτή είναι η δουλειά που κάνουμε, όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ο κορωνοϊός δεν αφήνει περιθώρια για κορώνες», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή απέρριψαν την πρόταση του κόμματός της να ενταχθούν στα βαρέα κι ανθυγιεινά οι υγιειονομικοί.

« Όλα αυτά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες ξεκινούν από το Μαξίμου»
Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών υποστήριξε ότι πρόκειται για «αδιανόητες συζητήσεις που πηγάζουν προφανώς από το Μαξίμου και τους παπαγάλους του». «Όλα αυτά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες ξεκινούν από το Μαξίμου. Όποιος θέλει να εκμεταλλευτεί το φόβο του ελληνικού λαού θα το βρει μπροστά του» ανέφερε η κυρία Γεννηματά και τόνισε πως δεν φοβάται διαρροές από το ΚΙΝΑΛ καθώς «ο κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά που κάνουμε, που δείξαμε τι σημαίνει υπευθυνότητα για τα μεγάλα θέματα για τους πρόσφυγες / μετανάστες και στα εθνικά θέματα. Είναι αδιανόητο να γίνονται συζητήσεις για δημοσκοπήσεις και την πορεία των κομμάτων μέσα στην κρίση του κορωνοϊού».

«Μέτρα τώρα στους καταυλισμούς και στις δομές»
Σχολίασε και την έξαρση των κρουσμάτων στους Ρομά, στη Λάρισα, υπενθυμίζοντας πως είχε από τις 24/3 πει ότι χρειάζεται ειδικό σχέδιο και τεστ στους καταυλισμούς των Ρομά, στις φυλακές, στις δομές προσφύγων και μεταναστών, καθώς και στα γηροκομεία και για την προστασία των υγειονομικών. «Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τώρα τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Προειδοποιώ! Η καραντίνα θέλει περιφρούρηση. Δυστυχώς η κυκλοφορία συνεχίζεται. Μέτρα τώρα στους καταυλισμούς και στις δομές», υπογράμμισε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/gennimata-paramoneyei-kindynos-nea-epodyna-mnimonia