Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη κατοικία

Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη κατοικία

Την παράταση της προστασίας της κύριας κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους ζήτησε σήμερα (Πέμπτη) ο ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική τροπολογία που κατάθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού covid 19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Ειδικότερα, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εξής: «Κάθε φυσικό πρόσωπο, στο οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας της παραγράφου 1 του άρθρου 68, μπορεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 να υποβάλει αίτηση για ρύθμιση των οφειλών των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 68, με σκοπό την προστασία της κύριας κατοικίας του από την αναγκαστική ρευστοποίηση. Επιπλέον μέχρι την 31/12/2020 αναστέλλονται τα πάσης φύσεως ατομικά καταδιωκτικά μέσα εναντίον των οφειλετών, τα δάνεια των οποίων έχουν καταστεί μη εξυπηρετούμενα».

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

@atsipras

Replying to @atsipras

Ανθρώπων που είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 50% με τη σφραγίδα του κ. Βρούτση, που βγήκαν σε αναστολή εργασίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που οδηγούνται κατά χιλιάδες στην ανεργία.

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

@atsipras

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα πρόταση για παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν δεν έχει καμία δικαιολογία. Να έρθει στη Βουλή και να ψηφίσουμε όλοι μαζί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. http://bit.ly/2xeauX6

51 people are talking about this

Για το θέμα έκανε tweet ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, σε ειδική αναφορά προέβη η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από το βήμα της Ολομέλειας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η κοινοβουλευτική μας ομάδα κατέθεσε τροπολογία όσον αφορά την προστασία της α’ κατοικίας. Αν αυτό ήταν επιτακτικό και το θέταμε όλο το προηγούμενο διάστημα, καταλαβαίνετε ότι τώρα μέσα σε αυτό το πλαίσιο που ζούμε της πανδημίας, των ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους, που έχουν μειωμένους μισθούς γίνεται πλέον επιτακτικό και εντάσσεται και μέσα στα μέτρα που οφείλετε να πάρετε όσον αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Προτείνουμε να υπάρχει παράταση της προστασίας της α΄ κατοικίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και αναστολή μέχρι τότε των πλειστηριασμών.Το θέσαμε στον υπουργό Οικονομικών κ.  Σταϊκούρα, δυστυχώς δεν πήραμε σαφή απάντηση, αλλά μισόλογα. Δεν είναι η ώρα για μισόλογα. Ο κόσμος που μας ακούει αγωνιά. Είναι ευκαιρία λοιπόν στην ώρα της ψηφοφορίας να πάρετε επιτέλους μια κατηγορηματική θετική θέση. Να πείτε το αυτονόητο, ότι παρατείνεται η προστασία της α΄ κατοικίας μέχρι το τέλος του χρόνου».

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε τελικά από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σημειώνεται πως ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζήτησε από τον ΥΠ.ΟΙΚ. Χρήστο Σταϊκούρα να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο σημερινό Eurogroup και «να διεκδικήσει και να πάρει παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

πηγη