Κορωνοϊός LIVE (Δευτέρα 16/03): Ολες οι τελευταίες εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Live οι εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό
ΕΛΛΑΔΑ 16|03|2020

Live οι εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα να έχουν φτάσει πλέον τα 331 και δύο χωριά κοντά στην Καστοριά να τίθενται σήμερα σε καραντίνα, οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της νόσου, που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε τέσσερις συμπατριώτες μας.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας 16/3 νέα μέτρα, όπως το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη 18/3, τον υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα, την αναστολή εφαρμογής του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου κ.ά. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στα σούπερ μάρκετ αλλάζει ο τρόπος προσέλευσης και αγοράς προϊόντων.

Στο live που ακολουθεί, θα παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Κορωνοϊός LIVE: Oι τελευταίες εξελίξεις λεπτό προς λεπτό
Updating…

8 minutes ago
Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Τετάρτη -Ανοιχτά φαρμακεία και σούπερ μάρκετ
Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Τετάρτη -Ανοιχτά φαρμακεία και σούπερ μάρκετ. To ανακοίνωσε πριν από λίγο η Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση, μέσω τηλεδιάσκεψης, των πολιτικών συντακτών.

Share
9 minutes ago
Τηλεδιάσκεψη ηγετών της ΕΕ για την επιδημία την Τρίτη
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει αύριο, Τρίτη 17 Μαρτίου, στις 18:00 ώρα Ελλάδος, σε τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία καλεί ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Charles Michel, με αντικείμενο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί.

Share
18 minutes ago
Η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα -Live
Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα -Live η Αριστοτελία Πελώνη

Share
23 minutes ago
Σύψας: Οι κρίσιμοι παράγοντες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νίκο Σύψα. «Αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε μία τάση επιτάχυνσης» δήλωσε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τόνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα δούμε πολύ περισσότερα κρούσματα». Συνεχίζοντας εξήγησε ότι υπάρχουν δύο κρίσιμα σημεία από τα οποία θα κριθεί στο τέλος τι θα γίνει.

Share
32 minutes ago
Τα δύο σενάρια της ΤτΕ για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία
Μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευτεί η Εκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα που θα περιλαμβάνει τα δύο πιθανά σενάρια για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού. Διαβάστε ποια είναι.

Updated: 31 minutes ago
Share
41 minutes ago
Μόσιαλος για κορωνοϊό: Τι ξέρουμε, τι δεν ξέρουμε, τι κάναμε και τι πρέπει να κάνουμε
Πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες για τον κορωνοϊό από ανθρώπους που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το αντικείμενο και η κοινή γνώμη παραπλανάται. Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Hλίας Μόσιαλος, δίνει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις σε όσους θέλουν να μάθουμε περισσότερα γύρω από όσα ξέρουμε και όσα πρέπει να κάνουμε.

Updated: 31 minutes ago
Share
an hour ago
Τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με άσθμα ή ΧΑΠ
Η πανδημία από τον κορωνοϊό (COVID-19) δημιουργεί ανησυχία και ερωτήματα στους ασθενείς με άσθμα και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Διαβάστε τι πρέπει να προσέχουν,

Updated: 30 minutes ago
Share
an hour ago
Με πλήθος επιχειρήσεων να προβαίνουν -λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού- σε αναστολή λειτουργίας ή περιορισμό του κύκλου εργασιών, οι εργοδότες μπαίνουν σε ένα πλέον σε ένα ακόμα πιο δύσκολο «μονοπάτι». Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος παρουσιάζει στο iefimerida.gr ποιες είναι οι 4 επιλογές που έχουν καθώς και τί ισχύει για το πέμπτο -και απευκταίο- σενάριο των απολύσεων.

Updated: 30 minutes ago
Share
2 hours ago
Σε καραντίνα δύο χωριά στην Καστοριά
Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τίθενται δύο χωριά στην Καστοριά, η Δαμασκηνιά και η Δραγάσια. Η καραντίνα θα εφαρμοστεί από τη 1 σήμερα το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά. Περιμετρικά των δύο χωριών θα υπάρχει αστυνομική δύναμη και θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση φορτηγών τροφοδοσίας υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Updated: 2 hours ago
Share
2 hours ago
Διάγγελμα Μακρόν απόψε – Ανακοινώνει νέα μέτρα
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα απόψε για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα ανακοινώσει το βράδυ τα μέτρα που θα αποφασισθούν κατά την διάρκεια γεύματος εργασίας σήμερα με τα μέλη του Συμβουλίου Αμυνας, σύμφωνα με την προεδρία. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τομέα υγείας δήλωσε νωρίτερα ότι η κατάσταση της επιδημίας στην Γαλλία «επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-live-deytera-1603-exelixeis-lepto-pros-lepto