Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
Από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Στις 19 Ιουλίου του 2019 διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ορκίστηκε το πρωί της Δευτέρας (16.3) ο ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο προεδρικό Μέγαρο. Η ορκωμοσία του νέου υφυπουργού αρμόδιου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, της προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ποιος είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στις 19 Ιουλίου 2019. Γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του KENT της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Διατέλεσε Δήμαρχος Βύρωνα για 3 τετραετίες (2003-2014), Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού – ΣΠΑΥ (2003-2014), καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ (2006-2012), και στη συνέχεια Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2014-2016). Είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Νίκος Χαρδαλιάς
πηγη