Υπόθεση Novartis: Ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων κλήθηκαν η Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς

Του Παναγιώτη Στάθη

Ως  ύποπτοι για την τέλεση ενός κακουργήματος και τριών πλημμελημάτων κλήθηκαν από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς  Χρήστος Ντζούρας  και Στέλιος Μανώλης.

Οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί κλήθηκαν και  προσήλθαν σήμερα στο γραφείο του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή που κάνει την “ανάποδη” έρευνα για την υπόθεση Novartis, αν δηλαδή έχει εξυφανθεί σκευωρία σε βάρος πολιτικών προσώπων που στοχοποιήθηκαν.

Ουσιαστικά οι 3 εισαγγελικοί λειτουργοί  θα δώσουν εξηγήσεις για αδικήματα που ερευνάται ως ηθικός αυτουργός ο Δημ. Παπαγγελόπουλος για τον οποίο διενεργείται  έρευνα από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Προθεσμία

Τελικά οι εισαγγελείς έλαβαν προθεσμία για να καταθέσουν για την εν λόγω υπόθεση στα τέλη Μαρτίου.  Τόσο η κυρία Τουλουπάκη όσο και οι κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης καλούνται από τον κ. Ζαχαρή, να καταθέσουν  ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων.

Ειδικότερα, θα κληθούν να παρέχουν εξηγήσεις για τα αδικήματα που τους αποδίδουν με τις μηνύσεις τους πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα. Δηλαδή για αυτά της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράβασης του υπηρεσιακού απορρήτου, της σύστασης συμμορίας, κ.λπ.