Βουλγαρία: Παράλογη η κλειστή δομή στις Σέρρες-Ο στρατός μας θα αντιδράσει

σέρρες

Η Σόφια είναι αντίθετη στα σχέδια της Ελλάδας να δημιουργήσει δομή φιλοξενίας μεταναστών στις Σέρρες.

Απειλώντας να δράσει ο στρατός εάν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει την πρότασή της να δημιουργήσει μία νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών κοντά στα σύνορα στις Σέρρες, η Βουλγαρία εκφράζει την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Χαρακτηρίζοντας την ελληνική πρόταση ως «παράλογη» ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας».

«Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας», υπογράμμισε ο Βούλγαρος υπουργός.

Η Σόφια έχει εγείρει από το 2016 έναν φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία μήκους 259 χιλιομέτρων. Εξάλλου ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει προτείνει την εγκατάσταση των μεταναστών σε ένα κέντρο εκτός του εδάφους της ΕΕ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

πηγη