Λογοθέτης στο MEGA για το προσφυγικό άσυλο: «Υπό αυτές τις συνθήκες αδυνατούμε και πρέπει να αδυνατούμε»

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάνος Λογοθέτης.

Λογοθέτης στο MEGA για το προσφυγικό άσυλο: «Υπό αυτές τις συνθήκες αδυνατούμε και πρέπει να αδυνατούμε» | in.gr
 

Ο κ. Λογοθέτης επισήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι στάση θα κρατήσει η Τουρκία μετά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.«Υπάρχει πάντα το σενάριο να προχωρήσουν πιο επιθετικά. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον επιχειρησιακό φράκτη που έχει στηθεί στα χερσαία σύνορά μας».

«Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μαζικών ελεύσεων».

Ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, σημείωσε ότι είναι μέσα στις υποχρεώσεις της χώρας να εξετάζει αιτήματα αιτούντων άσυλο, ωστόσο η έκτακτη κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή, της επιτρέπει να τα μεταθέτει για αργότερα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες αδυνατούμε, και πρέπει να αδυνατούμε».

Για τη συνθήκη του Δουβλίνου, ο κ. Λογοθέτης είπε: «Ένα καλό που έγινε είναι ότι επανεκκινήθει η συζήτηση για το Δουβλίνο. Ένα κακό που υπάρχει είναι ότι οι ευρωπαϊκές διαδικασίες, όταν γίνεται η εκκίνηση, απέχουν πολύ από το να γίνει η ολοκλήρωση».

«Εμείς θα θέλαμε να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές και να σταματήσουν εκεί από όπου ξεκινούν. Δεύτερον, θα θέλαμε να είμαστε εμείς δύναμη στα σύνορά μας και να μπορούμε στο εσωτερικό μας να εξυπηρετούμε τους ανθρώπους που θα έρχονται, με ανθρώπινες συνθήκες, και θα θέλαμε από τα υπόλοιπα κράτη να ενεργοποιούν τον μηχανισμό της μετακίνησης των ανθρώπων στα υπόλοιπα κράτη.

πηγη

 

Αρέσει σε %d bloggers: